5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum a ajuns aproape un miliard de euro în Oltenia

Cum a ajuns aproape un miliard de euro în Oltenia

Cum a ajuns aproape un miliard de euro în Oltenia. În regiunea Oltenia a ajuns în ultimii ani o sumă colosală.

Mai exact, 958 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

„Până în prezent, au fost semnate 558 de contracte de finanțare, de aproape un miliard de euro, la nivelul regiunii sud-vest Oltenia. Mai exact, este vorba de 958 de milioane de euro, toate pe această perioadă de finanțare prin POR 2014-2020“, a dezvăluit Marilena Bogheanu, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Ea a menţionat că, în total, au fost depuse 1.300 de proiecte, prin care se solicită în jur de 1,3 miliarde de euro, adică o „sumă dublă față de alocarea pe care am avut-o noi în cadrul programului“.

„Față de sumele pe care le avem noi alocate, respectiv 775 de milioane de euro pe această perioadă, vor mai veni încă 200 de milioane de euro. Tocmai pentru a putea să semnăm proiectele din lista de rezervă, care presupune semnarea a încă 308 contracte. Estimăm că vom ajunge la 900 de proiecte care vor fi contractate, cu o sumă de aproape 1,3 miliarde de euro. Susținem de aproape doi ani găsirea acestor sume și ne-am străduit să facem și realocări între axele programului, acolo unde banii nu au fost solicitați, tocmai pentru a nu-i pierde“, a mai spus Marilena Bogheanu.

Un miliard de euro în Oltenia. Câte proiecte a depus Primăria Caiova pe POR

Directoarea ADR Sud-Vest Oltenia a precizat că Primăria Craiova are cele mai multe proiecte depuse pe Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, dintre toate autorităţile locale din regiune.

„Primăria Craiova este campionul acestui program, prin numărul de proiecte depuse. Au fost depuse, numai pe POR, 24 de aplicații, care însumează peste 100 de milioane de euro. Asta doar la noi, pentru că există depusă și o aplicație pentru tramvaie, însă la nivel național. Până în prezent, s-au semnat cu Primăria Craiova 19 contracte de finanțare, în valoare de 85 de milioane de euro. Mai sunt încă cinci aplicații care sunt în faza de precontractare și, în maximum două luni, pentru că documentațiile sunt deja transmise la Ministerul Dezvoltării, vor fi semnate și aceste cinci contracte“, a explicat Marilena Bogheanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS