14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCine-a uitat chioşcu-n drum?

Cine-a uitat chioşcu-n drum?

Noi nu mai vrem chioşcuri unde să se vândă ziare,

spunea, prin 2014, Primăria Craiova.

Prin urmare, a trecut la rezilierea contractului cu cel mai mare distribuitor de presă din oraş. Administraţia locală a mers mai departe şi a ras, la propriu, peste jumătate dintre chioşcurile din oraş. Unul câte unul, chioşcurile au dispărut, ridicate de proprietar, după ce a fost somat de administraţia locală. Altele au fost ridicate de Regia primăriei, RAADPFL.

Chioşc „uitat” pe trotuar/foto: Claudiu Tudor

Totuşi, unele încă zac uitate la vreo intersecţie de stradă, pe trotuar. Numai pe marele bulevard al oraşului, Calea Bucureşti, sunt „uitate“ două astfel de chioşcuri. Unul se găseşte la intersecţia bulevardului Calea Bucureşti cu strada Horia, iar cel de-al doilea la intersecţia cu strada Spaniei. Cu toate că primăria a declarat război acestor chioşcuri, acum nu este deranjată că ele ocupă domeniul public.

Chioşc pe Calea Bucureşti

Este chioşcul acesta, la intersecţie, direct în trecerea de pietoni. Treci pe zebră şi ajungi în chioşc. Este închis de câţiva ani, cred că mişună şobolanii prin el. Nu înţeleg, primăria ori vrea, ori nu vrea chioşcuri! Înainte aveau o utilitate. Acum, de ce le mai ţin, să încurce circulaţia?,

întreabă craioveanul Teodor Florescu, făcând referire la chioşcul amplasat la intersecţia bulevardului Calea Bucureşti cu strada Spaniei.

Haios este faptul că regia, care se ocupă de marcajele rutiere în loc să degajeze zona, atunci când a trasat pista de biciclete, a preferat să o devieze,ca să ocolească respectivul chioşc.

Chioşc

Alt chioşc, altă intersecţie

La fel de incomod este situat şi cel de la intersecţia bulevardului cu strada Horia. Trecătorii trebuie să-l ocolească pentru a-şi continua drumul pe trotuar. Chioşcurile au ajuns să aibă o singură utilitate, spaţiu pentru graffiti.

Înainte mai cumpărai un ziar, o revistă. Erau folositoare, Acum stau degeaba. Încurcă drumul. Şi primăria asta, ori le deschide, ori le ia de aici!,

spune un craiovean în trecere.

Trecerea de pietoni ajunge în chioşc/foto: Claudiu Tudor

Le ridică proprietarul sau RAADPFL

Surse din cadrul Primăriei Craiova spun că obligaţia de a ridica chioşcurile îi revine firmei care le deţine. În caz contrar, acestea vor fi ridicate de primărie.

În septembrie 2019 a fost finalizat procesul cu firma care a concesionat terenul pentru amplasarea acestor chioşcuri. Imediat după ce ni s-a comunicat hotărârea definitivă şi irevocabilă, am somat deţinătorul să le ridice de pe domeniul public.

Am înştiinţat Poliţia Locală pentru punerea în aplicare a deciziei instanţei. Firma respectivă nu s-a conformat deciziei şi am solicitat RAADPFL-ului să le ridice şi să le depoziteze, urmând să recupereze costurile de la firma deţinătoare. RAADPFL a început acest proces şi a ridicat deja o parte din chioşcuri, dar nu a finalizat acest lucru. În perioada următoare vor fi ridicate toate chioşcurile aflate pe domeniul public,

au precizat surse din primăria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS