9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe ce curg conductele?

De ce curg conductele?

-

Conductele furnizorilor de căldură şi apă din Craiova sunt sparte şi curg timp îndelungat, fără să le vadă şi să le repare cineva.
Unii proprietari din blocul S 54 din cartierul craiovean 1 Mai spun că au observat că, de câteva săptămâni, conducta care transportă agent termic este fisurată şi apa fierbinte ţâşneşte în canal. Unele dintre conducte stau în apă şi se degradează în timp. Locatarii se întreabă cine plăteşte toate aceste pierderi şi unde se infiltrează apa?

Canal inundat cu apă fierbinte

Apa curge fără să îi pese cuiva. Asta se întămplă în faţa blocului S54, în spatele poştei din cartierul 1 Mai. Am mers acum o săptămână la centrala Termoficării şi am anunţat. A venit un angajat, s-a uitat şi a plecat. Miercuri (12 februarie – n.r.) am mers din nou şi am anunţat. Am spus că nu a venit nimeni şi apa curge din ce în ce mai rău. Au curs zeci de tone de apă fierbinte şi nimănui nu-i pasă. Apa cred că se duce pe canalele blocurilor. Aici tot repară, dar fac lucru de mântuială şi iar se sparge. Toate pierderile de cine sunt suportate, de noi, de locatari?,

întreabă Eduard Ene, proprietar din blocul S54.

Vineri, conducta cu pricina curgea în continuare. Întrebaţi, reprezentanţii SC Termo Craiova SRL, furnizorul de căldură al oraşului, au promis că vor interveni fără întârziere.

Conductă de agent termic fisurată

Angajaţii noştri cunoşteau situaţia. Ei urmează să intervină de îndată. Pentru început, vor pune un manşon care să oprească curgerea apei. Luni vom intreveni pentru remedierea avariei. Nu intervenim în weekend, ca să nu lăsăm oamenii fără căldură,

declara, la sfârşitul săptămânii trecute Gheorghe Nedelescu, directorul SC Termo Craiova SRL.

CSS Craiova s-a trezit după doi ani că are o conductă spartă în curte


De doi ani, în curtea SCC Craiova, mai precis lângă terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Voinţa de pe strada  Matei Basarab, s-a format o baltă. Apa provine de la o conductă spartă, aflată chiar lângă teren şi pe care nimeni nu a luat-o în seamă. Sute de metri cubi de apă s-au infiltrat în pământ.

CAO scoate apa din curtea CSS

Apa a ieşit la suprafaţă şi a băltit luni întregi lângă terenul sintetic. Într-un final, Compania de Apă Oltenia a fost chemată de reprezentanţii Clubului să intervină. După lungi căutări, operatorul a detectat pierderile, cu alte cuvinte cauza infiltrărilor, şi a început săpăturile pentru a ajunge la conducta cu pricina. Apa cu nămol a fost deversată pe carosabil.

Este o intervenţie a Companiei. Pe noi ne-a anunţat reprezentantul Clubului, Alin Staicu. Au mers oamenii de la detecţie pierderi şi într-adevăr au depistat o problemă la o conductă,

a spus vineri directorul CAO, Alin Şuiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS