5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRazie de amploare în judeţul Dolj

Razie de amploare în judeţul Dolj

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au organizat, ieri, o razie în judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, prevenirea activităților comerciale ilicite și a altor fapte antisociale.

De asemenea, oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, acțiunea desfășurându-se în comuna Valea Stanciului.

Astfel, polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au constituit 8 filtre rutiere, au verificat 39 de agenţi economici(  baruri, discoteci, etc.), 189 de autovehicule și au legitimat peste 250 de persoane.

64 de sancţiuni contravenţionale

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Legii nr. 12/1990 R. privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, HG 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, precum și conform altor alte normatove.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 170.000 lei, iar valoare bunuri confiscate este de 2790 lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

La acțiune au participat și reprezentați ai I.S.U. Dolj, DSVSA și R.A.R. Dolj.

Femeie prinsă având la vânzare ţigări de contrabandă, în Valea Stanciului

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială cu punct de lucru în Valea Stanciului, a fost identificată o femeie, în calitate de administrator,  care deținea și oferea spre comercializare 19 pachete țigarete fără marcaje fiscale legale.

De asemenea, cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat că administratorul nu ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societății operațiunile comerciale efectuate și implicit veniturile realizate, în acest sens fiind continuate cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă vamală și evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS