20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA doua clasă la care se suspendă cursurile la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga“ Slatina

A doua clasă la care se suspendă cursurile la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga“ Slatina

Măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal continua al Școala Gimnazială „Nicolae Iorga“ din Slatina, unde de joi, 13 februarie 2020, și până marți, 18 februarie 2020, cursurile la clasa a IV-a A se suspendă. Anterior, elevii de la clasa I-a B au stat și ei acasă pentru câteva zile.

„Având în vedere depistarea a patru cazuri confirmate cu gripa tip A ( doua cazuri confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucuresti și două cazuri confirmate pe link epidemiologic) în clasa a-IV-a A din colectivitatea de învatamant a Scolii Gimnaziale “Nicolae Iorga” Slatina, în baza Protocolului de colaborare nr. 842/ 27.01.2020 si MEC 8130/ 22.01.2020 privind monitorizarea evoluției situației epidemiologice determinate de creșterea numarului cazurilor de îmbolnavire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitatile de învatamant, încheiat între Ministerul Sănătații si Ministerul Educației si Cercetarii, Directia de Sanatate Publica Olt avizează propunea de suspendare a cursurilor elevilor din clasa a- IV-a A, pentru 4 zile lucratoare, începand cu data de 13 feb. 2020 ( 13- 18.02.2020 )“, a comunicat DSP Olt.


Colectivitățile școlare continua să fie, conform statisticii privind categoria de vârstă puternic afectată de virusul gripal, mediul în care se propagă boala cel mai puternic.

Mai mult, o explicație există și pentru vârsta mică a copiilor din colectivitățile în care apar focare, cei mici fiind mai greu complianți la măsurile de prevenire dispuse de personalul medical (nu se spală foarte des pe mâini, nu folosesc corespunzător batistele de unică folosință etc.).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS