11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn chinez a ajuns în Caracal în 29 ianuarie, autoritățile sanitare au aflat de el după 13 zile

Un chinez a ajuns în Caracal în 29 ianuarie, autoritățile sanitare au aflat de el după 13 zile

Încă un cetățean chinez întors de curând din China a fost monitorizat de autoritățile sanitare oltene. Bărbatul a ajuns în România în 29 ianuarie 2020, însă DSP a aflat de-abia în 10 februarie, încheindu-se, practic, perioada de monitorizare impusă de proceduri, de 14 zile.

Situația cetățeanului de naționalitate chineză care a ajuns în România la sfârșitul lunii ianuarie a fost comunicată ieri de DSP Olt, care precizează că a primit informația urmare a discuțiilor cu reprezentanții Serviciului de Imigrări, însă la 13 zile de la intrarea cetățeanului în țară.

Ce spune DSP Olt

„Pe 10 februarie, ora 15.00, urmare a discuţiilor cu reprezentanţii Serviciului de Imigrări de pe lângă Inspectoratul de Poliţie Olt au identificat că în 29 ianuarie 2020, prin Aeroportul Otopeni a intrat o persoană chineză cu destinaţia oraşul Caracal“, spune DSP.
Direcţia a luat legătura imediat cu persoana chineză, care a pus la dispoziţie informaţiile solicitate, în cadrul supravegherii pasive (istoric asupra stării de sănătate, confirmarea domiciliului, acceptul monitorizării clinice zilnice); dată fiind situaţia, monitorizarea cetăţeanului a început în a XIII-a zi de la intrare în România (10 feb 2020) şi a încetat în a XIV-a zi (11 februarie 2020 ): sănătos clinic“, sunt precizările DSP Olt, fără alte detalii privind acest caz.

Cum se previne infectarea altor persoane cu coronavirus

Cetățenii sosiți din zonele de risc privind noul coronavirus sunt monitorizate, conform procedurii, timp de 14 zile. În prezent, în județul Olt se află în continuare sub monitorizare un cetățean chinez sosit în România în 1 februarie, rezident în Slatina. Alți doi chinezi care au ajuns, la aceeași dată, în Corabia, și-au schimbat domiciliul în județul Teleorman, monitorizarea în cazul lor efectuându-se de DSP Teleorman.
Cetățenilor li se măsoară zilnic temperatura corpului și sunt urmărite eventuale semne de boală (tuse, febră, greutate în respirație), până acum nefiind elemente care să indice o eventuală infecție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS