16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo în următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo în următoarele două săptămâni în Oltenia

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în următoarele două săptămâni, 10 – 23 februarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia

În prima jumătatea a intervalului temperatura va avea valori maxime, în medie regională, de 8…10 grade. În 17 și 18 februarie este estimată o încălzire până spre 16 grade, apoi se va reveni la valori de 11…12 grade.

Media minimelor va fi de 2…3 grade în prima zi, iar ulterior se vor înregistra variații de la o noapte la alta, în general de la -3 la +1 grad. Doar în 18 și 19 februarie vor fi minime mai ridicate, ce se vor situa în jurul valorii de 3 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 10 –12 februarie, dar cu o probabilitate ridicată și în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

La munte

Intervalul va debuta cu valori termice diurne în medie regională de 2…3 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, se înregista maxime în general negative ce se vor situa în jurul valorii de -2 grade.

Pentru 17 și 18 februarie sunt prognozate maxime ce pot atinge în medie 4…6 grade, apoi acestea vor scădea până în jurul valorii de zero grade. Temperaturile minime se vor menține predominant negative pe tot parcursul intervalului. Cele mai scăzute valori vor fi între 12 și 16 februarie, când media va fi de -8…-6 grade. Vor fi și cu valori mai ridicate spre zero grade, în ziua de 18 februarie.

Temporar se vor semnala precipitații pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în perioada 10 –12 februarie, dar și în ziua de 14 februarie. În 15 și 16 februarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, urmând să crească din nou după data de 17 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS