21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDebutează negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă la CEO

Debutează negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă la CEO

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia vor începe săptămâna aceasta negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Luni a avut loc o întâlnire între liderii de sindicat din cele patru federații reprezentative și reprezentanții administrației Complexului Energetic Oltenia.

S-a discutat pe marginea calendarului cu privire la negocierea Contractului Colectiv de Muncă, precum și la temele de negociere din prima ședință. S-a stabilit ca șefii companiei să le prezinte reprezentanților sindicatelor proiectul de Buget de Venituri și Cheltuieli de anul acesta. În proiectul de buget este inclus și fondul de salarii pentru anul 2020. Astfel, sindicaliștii vor putea să afle ce planuri are conducerea colosului energetic în legătură cu eventualele majorări de salarii, precum și în legătură cu acordarea unor drepturi.

Vor o creștere de salariu care să acopere inflația

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia vor să solicite creșteri de salarii pentru angajați. Este vorba de 13.000 de persoane. Mai sunt de negociat voucherele de vacanță, cota de cărbune, tichetele de masă, includerea sporului de producție în salariu și altele.

„Au fost primele discuții și s-a stabilit ca pentru data de joi, 6 februarie, să aibă loc prima ședință a negocierilor. Practic vor debuta negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Sunt multe aspecte pe care sindicatele le au în vedere. Vrem să avem drepturile de anul trecut și un plus peste acestea. Momentan, totul depinde și de proiectul de buget de venituri și cheltuieli pe care administrația a promis că ni-l va prezenta. Este esențial să știm și noi pe ce ne bazăm la negocieri“, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS