14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBăncile din centrul Craiovei şi din Parcul „Romanescu“, spoite cu găinaţ de păsări

Băncile din centrul Craiovei şi din Parcul „Romanescu“, spoite cu găinaţ de păsări

Centrul Craiovei, mai precis zona Unirii, fântâna de la Doljeana, este o cloacă de mizerie. Atât pavimentul, cât şi băncile sunt pline de excremente de porumbei. De fapt, nici fântânile arteziene, balcoanele de la blocuri, statuile, lămpile de iluminat şi alte obiecte de moblier urban nu au scăpat.

Toate sunt „marcate“ cu excremente, dând spaţiului un iz greţos. Micuţii şi adulţii care îi însoţesc şi care se bucură totuşi de prezenţa păsărilor umblă zilnic prin această mizerie.

Mizerie lăsată de porumbei

Să te aşezi pe bănci este o adevărată aventură, fiindcă rişti să-ţi murdăreşti hainele. Prin urmare, sunt părinţi sau bunici care îşi supraveghează micuţii, stând în picioare, deşi simt uneori nevoia să se aşeze jos. Unde mai pui că din zona Filarmonicii şi până la intresecţia cu Piaţa Ierusalim, pe pavaj se vede o dungă de excremente de porumbel. Asta din cauza faptului că păsările îşi fac veacul aşezate pe marginea balcoanelor blocurilor de pe Calea Unirii. Obiectele de mobilier urban sunt toate pătate şi murdare cu excremente.

Bănci spoite cu găinaţ

Salubritatea şi RAADPFL curăţă în urma porumbeilor

Cine are sarcina să înlăture această mizerie? SC Salubritate Craiova SRL şi RAADPFL Craiova. Una spală pavimentul, alta curăţă mobilierul urban. Dacă pavajul de granit a mai fost spălat după închiderea Târgului de Crăciun, băncile, fântânile, statuile sunt pline de excremente de porumbel care se înmulţesc de la o zi la alta. Oriunde calci dai de găinaţul păsărilor Poate şi de aici, mirosul greu care persistă în acest loc.

Salubritatea a început curăţenia

Salubritatea a început salubrizarea pieţei, ce-i drept cu ceva întârziere. Trebuie să-şi facă simţită prezenţa şi angajaţii RAADPFL, ceva mai des, dacă autorităţile doresc ca această zonă să fie salubrizată complet. Poate şi cei de la Compania de Apă, care trebuie să cureţe gurile de canalizare, unde zac gunoaie şi resturi de tot felul.

Am început să spălăm manual trotuarele din zona centrală încă de săptămâna trecută și am intervenit cu prioritate în locul în care au fost amplasați comercianții de la Târgul de Crăciun (Piața Mihai Viteazul, zona pietonală a străzii Unirii, zona Doljana), dar și pe trotuarele de pe strada A.I. Cuza, locații unde am folosit atât detergenți cât și substanțe degresante. Vom continua această operațiune până la curățarea integrală a pavimentului însă, pentru viitor, pentru a asigura o curățare rapidă și ecologică în aceste spații, intenționăm să achiziționăm un utilaj profesional care folosește soluția spălării cu abur la presiuni mari, fără alte substanțe.

a precizat pentru GdS, Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.

Ciorile distrug băncile din Parcul „Romanescu“

Bancă din Parcul „Romanescu”, foto:Raluca Maria

Nici în Parcul „Romanescu“ băncile nu sunt prea curate. Aici vina o poartă ciorile care şi-au făcut cuiburile în copaci. Zilnic, acestea fac drumul dus-întors la groapa de gunoi din Mofleni. Înnoptează în parc, iar băncile de sub copaci sunt pline de găinaţ.

Bancă

Avem în vedere aceste aspecte. Voi da sarcină Salubrităţii şi RAADPFL să cureţe cele două zone. Este destul de dificil să „te lupţi” cu aceste păsări. Sarcina noastră este să întreţinem cele două spaţii curate pentru folosul cetăţenilor, a precizat Cosmin Durle, administratorul Municipiului Craiova.

Bancă în centrul Craiovei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS