22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii au luat cu sacul produse de igienă de la UE

Craiovenii au luat cu sacul produse de igienă de la UE


Periuţe chinezeşti şi pastă de dinţi bulgărească achiziţionate cu bani europeni, asta primesc persoanele defavorizate din Craiova.


Începând de ieri, Primăria Craiova distribuie pachete cu produse de igienă. Acestea sunt destinate beneficiarilor de venit minim garantat (VMG) şi de ajutor pentru susţinerea familiei (ASF). Cu alte cuvinte, cele mai defavorizate categorii sociale. În total, sunt 1.620 de beneficiari (titularul dosarului şi membrii familiei).

Aceştia primesc diverse produse de igienă, cum ar fi: periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid şi şampon atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, precum şi detergent.

Ajutoare, produse de igienă

Produsele au fost achiziţionate cu bani europeni. Ele au menirea de a-i încuraja pe destinatari să folosească cele mai elementare produse de igienă, precum săpunul, periuţa şi pasta de dinţi. Unii beneficiari s-au arătat mulţumiţi, alţi dezamăgiţi. Cei cu familii numeroase s-au ales cu câţiva saci de astfel de ajutoare de la UE.

Sunt binevenite. Nu se strică. Le păstrăm şi le folosim pe rând, nu mai dăm banii pe ele, spunea o craioveancă venită marţi să ridice produsele.


Alţi beneficiari nu s-au arătat prea mulţumiţi de „ofertele“ UE.

Şampon pentru copii

Dacă ştiam că ne dau doar atât, nici nu veneam, a replicat o altă craioveancă, după ce şi-a ridicat totuşi cutiile cu produse.


Beneficiarii primesc în total şase produse de igienă pentru fiecare beneficiar. Pachetul cuprinde: 5 periuţe de dinţi, pastă de dinţi – 300 ml în total, 500 ml săpun lichid, 500 ml şampon pentru adulţi, 800 ml şampon pentru copii şi 2.700 g detergent. Beneficiarii cu familii numeroase s-au ales cu doi-trei saci de rafie plini cu astfel de produse.



Periuţă chinezească, pastă de dinţi bulgărească

Pastă de dinţi bulgărească



Bunurile sunt de provenienţă românească, dar şi din afară. De exemplu, periuţele de dinţi sunt produse în China. Pasta de dinţi este făcută în Bulgaria, în timp ce şamponul şi săpunul sunt produse şi distribuite de firme româneşti. Pachetele poartă însemnele UE şi specificaţia „Nu este de vânzare“.


De aceste produse beneficiază persoanele care primesc VMG şi cei care primesc ASF. Titularul ia pentru toţi membrii familiei. Sunt produse de igienă. Produsele sunt trimise de la minister, respectiv prefectură, noi doar le distribuim.

Am primit în plus 334 de astfel de pachete. Ulterior, Prefectura va stabili cum vor fi redistribuite. Există posibilitatea ca aceste pachete să fie redistribuite şi către alte localităţi din judeţ, unde este un deficit. De menţionat că în lunile următoare vor veni şi produsele alimentare, pe care tot noi le vom distribui,

a precizat reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială Craiova, Ioana Stoian.

Produse de igienă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS