13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTermo se modernizează înainte de faliment

Termo se modernizează înainte de faliment


Termoficarea încearcă să se modernizeze chiar înainte de faliment. Un prim pas a fost făcut deja, societatea a achiziţionat şase pompe cu circulaţie variabilă (convertizoare de frecvenţă). Acestea au început să fie montate în punctele termice.

Am achizionat pompe cu circulaţie variabilă. Acestea reduc consumul de energie electrică la jumătate în PT. Îmi reglează presiunea, dacă agentul vine cu presiune poate să spargă conductele. În acest fel pot să automatizez mai multe puncte termice.

De exemplu PT 1 Sărari , îl automatizăm în totalitate. Contorii vor fi citiţi automat, facem factura şi transmitem către asociaţii,

a precizat Gheorghe Nedelescu, director SC Termo Craiova SRL.



Ce „minuni” fac noile pompe

Converizorul de frecvenţă



Converizorul de frecvenţă permite variaţia turaţiei motoarelor electrice în condiţii optime. În funcţie de cerinţele sistemului şi implicit reglează pompele corespunzător consumului, rezultând o funcţionare, eficientă mare şi costuri de întreţinere reduse.

Un astfel de convertizor costă în jur de 35.000 de lei.
Funcţionarea în parametri implică un randament ridicat din punct de vedere energetic şi implicit costuri de energie reduse.
Totodată, acestea aduc un confort îmbunătăţit în exploatare, datorită reducerii nivelului de zgomot şi a eventualelor lovituri de berbec, cauzate de pornirile efectuate direct în sarcină (fără converizor).
S-au achiziţionat şase pompe care se vor monta în PT 6 Valea Roşie, PT2 Romanescu, PT 7 Brazda lui Novac, PT Horezu, PT Patria, PT 15 Craioviţa Nouă.




Insolvenţa Termo, termen nou în instanţă



Ieri, la Tribunalul Mehedinţi s-a derulat încă un termen în procesul privind insolvenţa. Era un termen la care atât Termo, cât şi CEO se aşteptau la declararea falimentului firmei.

Aceasta, fiindcă, tot instanţa prelungise în luna august 2018, insolvența SC Termo Craiova SRL cu încă un an, până la 17 februarie 2020. La acest ultim termen, instanţa a dat un nou termen.

Instanţa a dat un termen scurt, vorbim de data de 02.martie. a.c. Probabil s-au gândit că este important să să ieşim din iarnă şi să încheiem acest sezon rece,

este de părere directorul SC Termo Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS