18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimul caz de gripă în Olt

Primul caz de gripă în Olt

O femeie în vârstă de 53 ani, din Slatina, este primul pacient în cazul căruia diagnosticul de gripă a fost confirmat de analizele specifice de laborator.

Pacienta s-a prezentat în cursul săptămânii trecute la Spitalul Județean de Urgență din Slatina, unde i s-a efectuat testul rapid. Pe baza acestuia, având în vedere rezultatul pozitiv, s-a și instituit tratamentul retroviral. Evoluția pacientei este favorabilă, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Olt, gabriela Gogiu.

În cazul pacientei, care avea condiții medicale pre-existente și nu s-a vaccinat antigripal îna cest sezon, a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip H3.ă
S-a impus de asemenea supravegherea clinica a tuturor contacților pe o perioadă de minim 10 zile prin medicina de familie, precum și vaccinarea antigripala a contactilor eligibili prin medicina de familie.

Până în prezent, în județul Olt, prin intermediul medicilor de familie, dar și în rândul personalului din spitale și unități de ocrotire, au fost administrate peste 52.000 doze de vaccin antigripal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS