20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRegulament pentru terasele din centrul Craiovei

Regulament pentru terasele din centrul Craiovei

Primăria Craiova urmează să adopte un Regulament local referitor la condiţiile de amplasare a construcţiilor cu caracter provizoriu pentru desfăşurarea activităţilor de comerţ stradal. Faţă de reglementările de până acum, intrevin modificări cu privire la terasele provizorii sau sezoniere.

De exemplu, terasele pot fi acoperite doar cu umbrele, din materiale impermeabile, de culoare albă fără inscripţii. Pavimentul pe care se aşează terasa nu trebuie acoperit cu orice tip de material sau platforme. Deţinătorii teraselor care vor distruge pavimentul în perimetrul spaşiului pe care îl deţin vor plăti distrugerile. Jardinierele, umbrelele, parapeţii sau alte elemente de marcare a terasei nu vor fi ancorate în pavaj.

Terase în Centrul Vechi
Terase în Centrul Vechi

Se interzice acoperirea sau închiderea teraselor cu tablă pndulată, sticlă, ţiglă, sindrilă, panouri din lemn, pvc, plexiglass. Cel care amenajează astfel de terase în centrul Craiovei trebuie să lase o zonă de circulaţie destinată pietonilor de minim 2ml.

Poate că aceste prevederi vor stopa distrugerea destul de avansată a zonei centrale, respectiv Calea Unirii. Totodată va împiedica afectarea zonei istorice a Craiovei ocupată de terase

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS