10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe Crăciun, cozonac ca la mama acasă pe comandă

De Crăciun, cozonac ca la mama acasă pe comandă

A trecut vremea când gospodinele pierdeau ore întregi să frământe şi să coacă cozonaci înainte de Crăciun. La care se adaugă şi alte preparate tradiţionale, musai încă una-două prăjituri.

Oamenii preferă acum să profite de zilele libere, să se relaxeze şi să lase bucatele dulci pe seama profesioniştilor.

Nu mai fac acasă cozonaci. Sunt atâtea oferte, ai de unde să alegi. Prefer să cumpăr cozonacii, fiindcă acasă muncesc foarte mult la ei. Este, într-adevăr, un efort să pregăteşti coca şi compoziţia pentru cozonac.

Cu ocazia Sărbătorilor, sunt foarte multe pregătiri de făcut, cumpărături, cadouri. I-am comandat din timp, îmi ia zece minute să-i ridic şi folosesc timpul pentru altceva,

spune craioveanca Raluca, pe care am găsit-o la cofetărie, unde comandase doi cozonaci.

Cozonac


În această perioadă, cofetăriile şi patiseriile abia fac faţă cererilor. La mare căutare sunt cozonacii, la care se adaugă prăjiturile de tot felul şi torturile.


Am trecut din curiozitate pragul unei cofetării din Craiova, ca să vedem în ce ritm şi în ce fel pregătesc patiserii şi cofetarii dulciurile de Crăciun.

O adevărată „uzină“, în care materia primă este din belşug. Sunt sute de kilograme de făină, ciocolată, ouă, brânză, fructe, rahat, zahăr.


Craiovenii preferă să comande cu câteva zile înainte, ca să fie siguri că vor avea pe masă dulcele de Sărbători.

Preparate pentru masa de Crăciun

Alţii trec pur şi simplu pragul anumitor cofetării şi patiserii ştiind că acolo găsesc deliciile mult dorite. Cozonacul este pe primul loc, dar şi prăjiturile de casă, cornuleţele şi saleurile.

Poţi găsi foarte multe specialităţi dulci şi multe sortimente de cozonac, cozonac cu mac, cu rahat cu nucă şi ciocolată, cu stafide, cu vişine şi chiar cozonac pentru diabetici.

Cozonac cu „de toate” de la Cofetăria Vivien

În ultimul timp, vin şi cumpără sau comandă prăjituri la noi. Avem clienţii noştri fideli, care comandă şi cu o săptămână înainte. Dacă de-a lungul anului facem câte 25 de cozonaci pe zi, acum numărul creşte considerabil.

Pe lângă cozonaci, avem foarte multe preparate, de exemplu avem 65 de sortimente de prăjituri de casă. Şi acestea sunt foarte căutate în perioada Sărbătorilor.

Preparăm 30 de feluri de torturi. Avem saleuri, care sunt căutate de clienţii noştri pe tot parcursul anului, dar în special acum, de Sărbători. Toate produsele noastre sunt  proaspete şi fără E-uri. Cozonacii pe care îi pregătim sunt de mai multe feluri: cu mac, cu nucă, cu vişine, cu ciocolată, nucă, stafide, rahat.

Vreau să spun că pregătin cozonaci chiar şi pentru persoanele cu diabet“, spune Adriana Ungureanu, patronul cofetăriei Vivien.

Sute de cozonaci, mii de clienţi

Un tort de sezon

Acum este perioada când cofetăriile şi patiseriile vând sute de cozonaci.

Sute de cozonaci vindem în această perioadă. Clienţii apelează la noi fiindcă au încredere.

Produsele oferite sunt proaspete, fără amelioratori. La produsele de patiserie intră foarte multe ouă, făină, unt, ciocolată belgiană, nucă, fructe, caramel. Sunt mii de clienţi care apelează la noi,

a mai precizat Adriana Ungureanu.

Cozonac de casă cu cocă de la patiserie

Saleurile sunt căutate pentru masa de Crăciun

Nu doar femeile sunt interesate să pună pe masa de Crăciun tradiţionalul cozonac.

Sunt şi bărbaţi care vin şi comandă cozonaci sau produse de patiserie fiindcă îşi doresc o masă încărcat, dar şi o soţie odihnită de Sărbători.

Sunt şi situaţii când clientele noastre ne solicită să le dăm doar coca de cozonac. Ulterior, ele prepară cozonacul acasă, ca să se reverse în casă „parfumul” de cozonac. Dar sunt şi bărbaţi care vin şi cumpără preparate dulci, fiindcă nu vor să-şi pună soţiile la treabă sau să facă mizerie în bucătărie.

Cred eu că noi le oferim tot ce îşi doresc în materie de produse de cofetărie şi patiserie. Avem checuri, cornuleţe cu nucă, cu gem, în total sunt şapte feluri de cornuleţe.

Furnicuţele noastre lucrează la foc continuu în această perioadă. Este o perioadă foarte grea, dar au liber de Sărbători, după care încep munca pentru noaptea de Revelion, pentru care oferim torturi şi colaci de grindă. Sunt mii de clienţi care apelează la noi,

a încheiat Adriana Ungureanu turul laboratorului cofetăriei Vivien.


Forfotă mare este şi în cofetărie, unde pachetele cu cozonaci şi prăjituri dispar cât ai clipi.

Este un du-te vino, iar clienţii pleacă mulţumiţi că vor avea pe masa de Crăciun preparate dulci ca la mama acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS