22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova are 25 de autobuze noi. A sosit și lotul doi de la BMC

Craiova are 25 de autobuze noi. A sosit și lotul doi de la BMC

Craiova are 25 de autobuze noi. Duminică a sosit și lotul doi de 15 autobuze Diesel, produse de firma turcă BMC.

Anunțul a fost făcut de primarul Mihail Genoiu, pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi au sosit în Craiova și următoarele 15 autobuze din cele 25 planificate pentru a veni în cursul anului 2019. Lucrăm intens la finalizarea tuturor formalităților necesare pentru a fi predate în cel mai scurt timp RAT-ului și pentru a fi puse în circulație cât mai rapid“, a fost mesajul edilului Craiovei.

Primele 10 autobuze Diesel Euro 6 din lotul de 25 contractat pentru acest an de la firma turcească BMC, au ajuns vineri dimineața în Bănie. Autobuzele care vor intra pe traseele RAT din Craiova de anul viitor au fost parcate în fața primăriei, pentru o scurtă prezentare. Cum s-a întâmplat și cu cele sosite duminică.

În ceea ce priveste celelalte 13 autobuze din totalul de 38, cât presupune contractul cu BMC, acestea ar urma să vină în februarie 2020. Ele ar putea ajunge totuși în Craiova până la sfârșitul anului. Cel puțin aceasta ar fi promisiunea constructorului turc.

Craiova are 25 de autobuze noi. Duminică a sosit și lotul doi de 15 autobuze Diesel produse de firma turcă BMC
Craiova are 25 de autobuze noi. Duminică a sosit și lotul doi de 15 autobuze Diesel produse de firma turcă BMC

Municipalitatea a contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) o primă tranşă de 4.114.917 euro (din totalul împrumutului de 15 milioane de euro). Cu aceşti bani va plăti acest lot de 25 de autobuze.

Autobuzele Diesel de la BMC au o lungime de 12 metri şi o capacitate de 97 de pasageri, dintre care 26 pe scaune. Autobuzele dispun şi de un sistem de supraveghere video în interior și în exterior.

Preţul unui autobuz este de 845.470 lei + TVA, adică 1.006.110 lei (aproximativ 215.000 de euro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS