Acasă Local Dolj Ecarisajul se transformă în serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân

Ecarisajul se transformă în serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân

-

Primăria Craiova înfiinţează Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, în cadrul S.C. Salubritate Craiova S.R.L. Totodată se aprobă Regulamentul de desfășurare a Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Craiova. Se menține în gestiune directă Serviciului de gestionare a câinilor fără stapân, de către S.C. Salubritate Craiova S.R.L.

A rezolvat primăria problema gestionării câinilor fără stăpân?
A rezolvat primăria problema gestionării câinilor fără stăpân?

Primăria a luat această decizie după ce un ONG a solicitat în instanţă înfiinţarea unui serviciu specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Acesta a mai cerut închiderea adăpostului de la Breasta, pe motiv că funcţionează ilegal. În plus, a solicitat penalităţi pentru fiecare zi de întârziere până la punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti.

Primăria Craiova, executată pentru maidanezi

Primăria are un „serviciu de ecarisaj“ delegat în 2011 către Salubritate SRL, însă legea cere un serviciu „specializat”. Legislaţia, în vigoare din 2013, a fost ignorată de primărie, până când un ONG de protecţie a animalelor a dat municipiul în judecată şi a câştigat. După mulţi ani de la apariţia legislaţiei privind câinii fără stăpân, Primăria Craiova înfiinţează un serviciu specializat pentru gestionarea acestora. Acest lucru a fost cerut de Asociaţia „Viaţa Animalelor“ care, în noiembrie 2017, a dat în judecată Consiliul Local (CL) Craiova, Municipiul Craiova şi Salubritate SRL. În iulie a.c. a câştigat procesul definitiv şi irevocabil.

Decizia instanţei

Prin sentinţa nr. 2595/2018, pronunțată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 13054/63/2017*, ramasă definitivă prin decizia 995/2019 a Curţii de Apel Craiova a fost admisă în parte acțiunea formulată de Asociația „Viața animalelor ” în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Craiova, Primar și S.C. Salubritate Craiova S.R.L. A fost obligat Consiliul Local al Municipiului Craiova să înfiinteze Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stapân.

ȘTIRI VIDEO GdS

Anunț lansare proiect „Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe pentru angajații din România”

Proiectul „Imbunătăţirea nivelului de cunoştinte pentru angajaţii din România” cod MySMIS 128288 se adresează companiilor şi angajaţilor lor din judetele Dolj, Olt si Mehedinti, pe care îi va avea în centrul atenţiei în perioada 1 Nov. 2019 – 30 Apr. 2021.