10.8 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Ecarisajul se transformă în serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân

Ecarisajul se transformă în serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân

Primăria Craiova înfiinţează Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, în cadrul S.C. Salubritate Craiova S.R.L. Totodată se aprobă Regulamentul de desfășurare a Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Craiova. Se menține în gestiune directă Serviciului de gestionare a câinilor fără stapân, de către S.C. Salubritate Craiova S.R.L.

A rezolvat primăria problema gestionării câinilor fără stăpân?
A rezolvat primăria problema gestionării câinilor fără stăpân?

Primăria a luat această decizie după ce un ONG a solicitat în instanţă înfiinţarea unui serviciu specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Acesta a mai cerut închiderea adăpostului de la Breasta, pe motiv că funcţionează ilegal. În plus, a solicitat penalităţi pentru fiecare zi de întârziere până la punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti.

Primăria Craiova, executată pentru maidanezi

Primăria are un „serviciu de ecarisaj“ delegat în 2011 către Salubritate SRL, însă legea cere un serviciu „specializat”. Legislaţia, în vigoare din 2013, a fost ignorată de primărie, până când un ONG de protecţie a animalelor a dat municipiul în judecată şi a câştigat. După mulţi ani de la apariţia legislaţiei privind câinii fără stăpân, Primăria Craiova înfiinţează un serviciu specializat pentru gestionarea acestora. Acest lucru a fost cerut de Asociaţia „Viaţa Animalelor“ care, în noiembrie 2017, a dat în judecată Consiliul Local (CL) Craiova, Municipiul Craiova şi Salubritate SRL. În iulie a.c. a câştigat procesul definitiv şi irevocabil.

Decizia instanţei

Prin sentinţa nr. 2595/2018, pronunțată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 13054/63/2017*, ramasă definitivă prin decizia 995/2019 a Curţii de Apel Craiova a fost admisă în parte acțiunea formulată de Asociația „Viața animalelor ” în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Craiova, Primar și S.C. Salubritate Craiova S.R.L. A fost obligat Consiliul Local al Municipiului Craiova să înfiinteze Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stapân.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:08:06

Gala UNITER la Craiova. Ion Caramitru, preşedinte UNITER: Chiar...

Gala Premiilor UNITER 2020 reuneşte două premiere....

ȘTIRI GdS

00:08:06

Gala UNITER la Craiova. Ion Caramitru, preşedinte UNITER: Chiar...

Gala Premiilor UNITER 2020 reuneşte două premiere. Are loc, pentru prima dată, la Craiova şi, totodată, este prima gală a premiilor Uniunii...

Ce-i mai trebuie stadionului de atletism pentru a fi...

Stadionul de atletism din Craiova nu este încă gata pentru competiții oficiale.

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două...

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două clase în scenariul roșu

Număr record de piloți și motoare încinse la Transalpina...

Pe ultima sută de metri Federația Națională de Automobilism Sportiv a organizat la Rânca sâmbătă și duminică o competiție sportivă în care...

Dosarul cumpărării justiţiei din Craiova, la rejudecare

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus rejudecarea dosarului în care şase inculpaţi au fost achitaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Încep lucrările și la drumul județean Moțăței – Plenița

CJ Dolj a dat ordinul de începere a lucrărilor și la tronsonul II al DJ 561A, Moțăței – Unirea – Plenița – limita cu județul Mehedinți.