10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEcarisajul se transformă în serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân

Ecarisajul se transformă în serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân

Primăria Craiova înfiinţează Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, în cadrul S.C. Salubritate Craiova S.R.L. Totodată se aprobă Regulamentul de desfășurare a Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Craiova. Se menține în gestiune directă Serviciului de gestionare a câinilor fără stapân, de către S.C. Salubritate Craiova S.R.L.

A rezolvat primăria problema gestionării câinilor fără stăpân?
A rezolvat primăria problema gestionării câinilor fără stăpân?

Primăria a luat această decizie după ce un ONG a solicitat în instanţă înfiinţarea unui serviciu specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Acesta a mai cerut închiderea adăpostului de la Breasta, pe motiv că funcţionează ilegal. În plus, a solicitat penalităţi pentru fiecare zi de întârziere până la punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti.

Primăria Craiova, executată pentru maidanezi

Primăria are un „serviciu de ecarisaj“ delegat în 2011 către Salubritate SRL, însă legea cere un serviciu „specializat”. Legislaţia, în vigoare din 2013, a fost ignorată de primărie, până când un ONG de protecţie a animalelor a dat municipiul în judecată şi a câştigat. După mulţi ani de la apariţia legislaţiei privind câinii fără stăpân, Primăria Craiova înfiinţează un serviciu specializat pentru gestionarea acestora. Acest lucru a fost cerut de Asociaţia „Viaţa Animalelor“ care, în noiembrie 2017, a dat în judecată Consiliul Local (CL) Craiova, Municipiul Craiova şi Salubritate SRL. În iulie a.c. a câştigat procesul definitiv şi irevocabil.

Decizia instanţei

Prin sentinţa nr. 2595/2018, pronunțată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 13054/63/2017*, ramasă definitivă prin decizia 995/2019 a Curţii de Apel Craiova a fost admisă în parte acțiunea formulată de Asociația „Viața animalelor ” în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Craiova, Primar și S.C. Salubritate Craiova S.R.L. A fost obligat Consiliul Local al Municipiului Craiova să înfiinteze Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stapân.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS