6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCăldura craiovenilor, citită de la distanţă

Căldura craiovenilor, citită de la distanţă

Sute de blocuri din Craiova vor fi contorizate cu gigacalorimetre cu citire la distanţă. Aceste contoare vor înlocui vechile aparate de măsură a consumului de energie termică dintr-un bloc.

Vor beneficia de aceste contoare asociaţiile de proprietari care sunt bun-platnice. Dar şi cele care au un grad ridicat de apartamente branşate la sistemul centralizat de încălzire al oraşului. Este cunoscut faptul că foarte multe contoare, montate de SC Termo SRL în blocurile din Craiova, erau uzate şi vechi.

Foarte multe nu mai treceau de verificarea metrologică. Furnizorul de căldură al oraşului nici nu le mai monta în blocuri. Contoarele noi vor ajunge în trei cartiere ale oraşului, Valea Roşie, Brazda lui Novac şi Rovine. Repartiţia contoarelor pe zonele propuse este următoarea, Valea Roşie – 600 de bucăţi, Brazda lui Novac – 179 de bucăţi şi Rovine – 174 de bucăţi.

Căldură măsurată cu precizie pentru bun platnici

Listă de plată
Listă de plată


S-au ales trei zone diferite care să acopere cantitatea de contoare achiziţionate, precum şi echipamentele solicitate pentru citirea şi transmiterea datelor.

Cele trei zone stabilite pentru montajul contoarelor de energie termică cu transmiterea datelor la distanţă sunt Valea Roşie PT1, PT2, PT3, PT4, PT6, PT7, PT3 Obor, PT2 Sărari-parţial; Rovine PT6, PT8 şi Brazda lui Novac PT2, PT5, PT20, PT21.


Zonele menţionate s-au stabilit în baza criteriului cele mai bune asociaţii de proprietari din punct de vedere al plăţilor serviciilor şi de gradul de debranşare a apartamentelor de la sistemul centralizat.

Prin acest lucru este răsplătită seriozitatea şi fidelitatea consumatorilor prin înlocuirea sistemelor de contorizare învechite cu rata de defectare mare cu sisteme de contorizare de ultimă generaţie, cu precizare şi fiabilitate ridicate.

47 de contoare vor fi folosite pentru redimensionarea branşamentelor şi înlocuirea contoarelor defecte din punctele şi centralele termice pe încălzire sau apă caldă,

a precizat pentru GdS, Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.


Cele 1.000 de contoare au fost achiziţionate de Primăria Craiova şi SC Termo Craiova SRL prin contractul de achiziţie nr.169978/2019. Preţul de achiziţie este de 1.389.162, la care se adaugă TVA în valoare de 263.940 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS