10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBiserică maramureşană, în Parcul Tineretului

Biserică maramureşană, în Parcul Tineretului

Încă o biserică maramureşană din lemn va fi adusă în Craiova. Aceasta va fi amplasată în Parcul Tineretului din municipiu. Biserica din lemn va fi aşezată în interiorul parcului, lângă intrarea laterală, în zona fostului restaurant Stejarul.

Joi, Mitropolia Olteniei a pus piatra de temelie a lăcaşului, preconizând că până la Crăciun biserica va fi asamblată.
Aceasta este cea de-a doua biserică de lemn adusă în Craiova. Una similară se găseşte în curtea Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“.

Proiect/foto-sursa:facebook

Azi a fost pusă piatra de temelie. Biserica va fi donată de Mitropolia Olteniei parohiei “Sf. Nicolae” şi va purta hramurile „Intrarea Maicii Domnului în biserică“ şi “Sfântul Antonie de la Iezerul Vâlcii“. Prima biserică maramureşană din lemn a fost adusă în Craiova şi montată în curtea Spitalului de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“. Este un proiect mai amplu, iar costurile nu sunt foarte mari,

a declarat Ioniță Apotolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei.

Bisericile din Maramureş, capodopere ale arhitecturii

Bisericile de lemn din regiunea Maramureș se disting între celelalte biserici de lemn din Transilvania, însă aparțin aceleiași mari familii de biserici de lemn românești. Acestea se întâlnesc în vechiul Maramureș, o regiune cu o identitate încă puternic definită de limitele sale geografice naturale.

Biserică din lemn

În județul Maramureș de astăzi sunt cuprinse atât bisericile de lemn din Maramureșul propriu-zis, cât și cele din Chioar, Lăpuș și Codru. Bisericile de lemn ridicate după 1900 până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial corespund unui curent de revenire la ortodoxie a unor colectivități din Maramureș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS