14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Acasă-i România“ a răsunat la Slatina, de Ziua Națională

„Acasă-i România“ a răsunat la Slatina, de Ziua Națională

Parada militară și melodiile interpretate de o talentată elevă au fost fost punctele de atracție ale manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Naționale la Slatina.

Parada militară de la Slatina, de Ziua Națională

Mii de slătineni au fost prezenți, duminică-dimineață, 1 decembrie 2019, în zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, unde se desfășoară în mod tradițional manifestările militare și religioase de Ziua Națională. Municipalitatea a împărțit stegulețe tricolore și cocarde. La finalul ceremoniei au fost împărțite 2.000 porții de fasole cu cârnați și vin fiert.

Atracția a fost însă, și în acest an, parada militară, așteptată de copii, în special. Patru plutoane de militari de la Caracal, un pluton de jandarmi și unul de pompieri au defilat prin fața miilor de slătineni. 25 de autospeciale au făcut de asemenea parte din momentul așteptat de tineri, totul fiind acompaniat de fanfara Lyra Band.

O elevă a interpretat cântece naționale


Un moment special a reușit să facă interpreta Vasia Oprea, o liceană foarte talentată, care a interpretat trei melodii cu puternic mesaj patriotic, una dintre ele fiind cântecul „Acasă-i România. Acest cântec a mai fost interpretat de o altă tânără din Slatina, în 23 noiembrie, la o secție de vot din Spania.


Atmosfera solemnă nu a reușit, însă, să fie spartă nici măcar cu acest moment, în aer simțindu-se o încrâncenare între oamenii politici și prea puțină bucurie la slătinenii „de rând“.

Cu zâmbetul pe buze, în schimb, în ciuda frigului care i-a afectat vizibil, au fost soldații americani de la Deveselu. S-au fotografiat cu slătinenii încă din primele momente în care au ajuns în zona destinată manifestărilor și au continuat să zâmbească minute în șir după ce momentele oficiale s-au încheiat, rezistând la îndelungate ședințe foto în fața statuii domnitorului Alșexandru Ioan Cuza.

Slătinenii au primit fasole cu cârnați și vin fiert


Slătinenii nu s-au mai îmbulzit ca în alți ani la corturile din care s-au împărțit fasolea cu cârnați și vinul fiert, ci s-au așezat calmi la coadă. Mulți chiar au renunțat, descumpăniți de frigul de afară, făcându-și, în schimb, planuri pentru după-amiază, când urma să se deschidă oficial târgul de Crăciun din noul parc al orașului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS