14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal50 de locuri noi la grădinița cu program prelungit, în Slatina

50 de locuri noi la grădinița cu program prelungit, în Slatina

Una dintre cele mai noi grădinițe din municipiu a fost extinsă în această vară, astfel că a crescut capacitatea la nivelul municipiului cu 50 de locuri. Este singura instituție de acest fel din cartierul Steaua.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din Slatina, găzduită de aproape zece ani într-o clădire în care au funcționat clase de învățământ primar ale Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu“ din Slatina, a atins în această toamnă capacitatea de 240 de locuri. Este singura unitate în care părinții din cartierul Steaua își pot duce copiii aproape de acasă în program prelungit, iar în această vară clădirea a fost extinsă cu alte 50 locuri.

„A fost o necesitate. Într-adevăr, este o zonă în care avem foarte mulți copilași și era o problemă. Nu am avut bani să facem o clădire nouă, însă cu această extindere eu zic că am rezolvat pentru câțiva ani problema lipsei locurilor la GPP, unde copiii stau până după-amiază. De acum înainte nu vom mai avea atât de multe cereri pe grupa mijlocie, mică și mare. Sunt foarte încântat, mulțumit de cum arată sălile de clasă“, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț, prezent la inaugurarea noilor spații construite.

La acest moment, capacitatea totală a grădiniței este de 240 de locuri, în program prelungit funcționând cinci grupe.

Planuri pentru încă o grădiniţă

La nivelul municipiului, cum se întâmplă, de altfel, și în cazul cererilor pentru creșă, este o problemă asigurarea locurilor suficiente pentru copiii părinților care lucrează și care nu au alte soluții decât programul prelungit. În zona Steaua-Gară ar urma să se mai construiască în viitor încă o grădiniță cu program prelungit și o creșă, pe terenul fostei unități militare, una dintre variante fiind ca aceste două obiective să funcționeze în cadrul mall-ului programat să fie ridicat anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS