10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCriza apei potabile se accentuează la Târgu Jiu: întreruperi de 3 ori pe zi

Criza apei potabile se accentuează la Târgu Jiu: întreruperi de 3 ori pe zi

Municipiul Târgu Jiu rămâne în continuare fără apă în cantități suficiente. Debitul la sursele de alimentare este scăzut ca urmare a secetei prelungite.

Aparegio Gorj a transmis că la etajele superioare, dar și la gospodăriile din anumite cartiere se va resimți lipsa apei, dimineața, la prânz și seara. „APAREGIO GORJ SA anunță posibilă întreruperea furnizării apei potabile, în următoarea perioadă, în intervalele orare 10.00-11.00, 13.00-14.00, 21.00-23.00 în zonele: General Tell, Comuna din Paris, Debarcader, Traian și Calea București, având în vedere debitele scăzute drastic pe Șușița și Sohodol din cauza lipsei precipitațiilor. De asemenea, posibil presiune scăzută se va resimți în zonele I.L. Caragiale, Republicii și A.I. Cuza“, potrivit Aparegio Gorj.

Investiții în Masterplan

Operatorul face un apel către toţi utilizatorii, în special utilizatorii casnici, să folosească în mod raţional apa potabilă din reţeaua publică. Menționăm că, în cadrul programului POIM 2014-2020, Aparegio Gorj are incluse lucrări de reabilitare a surselor de apă și a conductelor de aducțiune, investiții ce vor contribui la evitarea disconfortului generat de seceta prelungită. În momentul de față, sursele de alimentare cu apă ale orașului Târgu Jiu sunt insuficiente și nu aduc în bazine suficientă apă pentru alimentarea tuturor locuitorilor din municipiu.

Între proiectele anunțate se află reabilitarea și reactivarea sursei de la barajul Vâja, folosită și de orașul Tismana. De asemenea, este nevoie și de construirea unui bazin de colectare cu o cantitate mai mare de depozitare în zona forajelor de la Iezureni, din partea de nord a municipiului Târgu Jiu. Punerea în valoare a acestor două surse ar trebui să rezolve problema apei potabile și menajere la Târgu Jiu chiar și în perioade de secetă prelungită. Problema este că investițiile respective sunt realizabile abia peste doi-trei ani, după cum au anunțat șefii Aparegio Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS