14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe ce se lasă asfaltul pe strada Bariera Vâlcii?

De ce se lasă asfaltul pe strada Bariera Vâlcii?

Strada Bariera Vâlcii parcă s-ar afla pe nisipuri mişcătoare. Drumul modernizat cu fonduri europene şi recepţionat în 2016 a început să se surpe.

În urmă cu o lună, asfaltul s-a lăsat pe câţiva metri buni, chiar pe mijlocul străzii. Nu a trecut mult timp şi a cedat sub roţile autovehiculelor.

S-a constatat că este vorba de o avarie la reţeaua de canalizare şi a fost nevoie de intervenţia Companiei de Apă „Oltenia“ (CAO).

Cârpeli pe strada Bariera Vâlcii/foto:Claudiu Tudor

Strada se află încă în perioada de garanţie de cinci ani, aşa cum au toate lucrările cu fonduri UE, dar fiind vorba de o urgenţă, angajaţii Companiei au spart asfaltul pentru a reface racordurile la canalizare.

Acestea cedaseră în timp, iar apa s-a infiltrat, măcinând straturile de pământ şi pietriş de dedesubt.

Aceasta este una dintre principalele cauze ale cedării asfaltului în mai tot oraşul, situaţie pe care nu este normal să o avem aici.

Intervenţie pe strada Bariera Vâlcii,în luna septembrie

Înainte de-a se trece la asfaltarea străzii Bariera Vâlcii s-a umblat serios la reţeaua de apă şi canalizare.


Zilele trecute, asfaltul s-a lăsat din nou, chiar în continuarea cârpelilor făcute în urmă cu o lună de CAO. Operatorul a marcat groapa cu o baliză, probabil în aşteptarea ivirii unui crater şi mai mare în asfalt. Marcajul se află şi în acest moment în mijlocul carosabilului, spre disperarea şoferilor.

Asfaltarea străzii Bariera Vâlcii, poveste cu iz penal

Baliză în mijlocul carosabilului

La începutul anului 2013, Primăria Craiova scotea la licitație proiectul de reabilitare a trei străzi importante din oraș: Caracal, Bariera Vâlcii și Râului.

Suma estimată a contractului: 62,4 milioane de lei fără TVA (peste 17 milioane de euro).

Bătălia între firme a fost dură. După luni de analiză, primăria a declarat câștigătoare asocierea de firme formată din Tel Drum – lider de asociere, Dancor Romconstruct, Imob Lux Construct și Garden Center Grup.

Asfaltul se lasă


Firma care a început lucrările de reabilitare pe strada Bariera Vâlcii cu fonduri europene, SC Imob Lux Construct, a ajuns să aibă probleme financiare și penale.

Patronii au fost cercetați de procurorii. În dosar au fost arestate mai multe persoane pentru spălare de bani printr-o schemă ce a implicat mai multe societăți cu sediile în paradisuri fiscale. Această situație a dus la întârzierea lucrărilor şi certuri pe bani între Imob Lux și partenerul său de contract, SC Tel Drum.

Situaţia i-a exasperat pe locuitorii din zonă, dar și pe oficialii primăriei, care au aflat, ulterior, că firma de construcții este în procedură de insolvență.
Astfel, lucrările începute de Imob Lux au fost finalizate de Tel Drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS