6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCaloriferele craiovenilor se încălzesc, începând de joi

Caloriferele craiovenilor se încălzesc, începând de joi

Începând de joi, craiovenii vor avea căldură în apartamente. Caloriferele se vor dezmorţi treptat, deoarece furnizorul de căldură începe probele la cald. Acestea se vor desfăşura inclusiv pe parcursul săptămânii viitoare. Din 28 octombrie, căldura va fi furnizată pe timp de noapte şi ulterior în ritm continuu.

Începând cu 17 octombrie, Termo va efectua probele la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire.

Acestea se vor face între orele 20.00 și 8.00. În cazul în care temperaturile exterioare sunt în scădere, vom furniza în flux continuu căldură. Instalaţia se umple cu agent termic.

Practic, începem furnizarea căldurii în acest sezon rece. Au existat şi solicitări de la unităţi spitaliceşti şi de învăţământ, precum şi de la asociaţiile de proprietari, a declarat pentru GdS,

Lorena Nicolăiţă, director SC Termo Craiova SRL.

CEO porneşte cazanele
CEO porneşte cazanele


Totodată, furnizorul de căldură îi atenţionează pe craioveni să încheie lucrările la reţelele din apartamente sau din subsolurile blocurilor.


În scopul limitării pierderilor de apă și agent termic, proprietarilor/ locatarilor le revine obligația să anunțe la sediul Termo Craiova SRL și la obiectivul termic respectiv toate intervențiile care se execută la instalațiile interioare ale blocurilor.

De asemenea, vor fi anunțate, în timpul cel mai scurt, toate defecțiunile apărute la subsolurile tehnice ale blocurilor de locuințe în circuitele de apă rece, apă caldă sau agent termic pentru încălzire și se vor lua toate măsurile necesare pentru remedierea operativă a acestora.


Toate pierderile din instalațiile interioare ale blocurilor de locuințe vor fi suportate de către asociația de locatari/ proprietari,

se arată într-un comunicat al societăţii.

CEO şi-a suplinit cazanele

Cazane noi

La rândul său, Complexul Energetic Oltenia- Sucursala Electrocentrale II Craiova dă asigurări că nu vor mai fi probleme cu livrarea agentului termic primar către operatorul local. La acest moment, CEO este pregătit cu două grupuri energetice, ca să facă faţă noului sezon rece. Adică, pentru încălzirea oraşului Craiova vor funcţiona cele două grupuri energetice pe cărbune şi noile cazane pe gaze care produc abur pentru încălzire.

Fabrica


În orice moment suntem pregătiţi să livrăm agent termic primar pentru încălzirea oraşului. Am făcut revizia la instalaţiile de termoficare-reţelele de distribuţie şi la sistemul de pompaj, precum şi la blocul energetic 1. Urmează să finalizăm, până la 1 noiembrie, revizia şi la blocul energetic 2. Acesta o să fie modernizat anul viitor.

De la 1 noiembrie vom avea toate instalaţiile funcţionale şi apte să intre în programul de iarnă. Chiar dacă apar probleme, la acest moment sunt funcţionale cele două cazane pe gaze, pe care le-am instalat în vara aceasta,

a precizat, pentru GdS, Dan Vasile, membru în Consiliul Director CEO.


Conform legislației în vigoare, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20.00 – 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de + 10 grade Celsius sau mai mici“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS