6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedici de familie, sancționați de CAS Gorj 

Medici de familie, sancționați de CAS Gorj 

Mai mulți medici de familie au fost sancționați de către Casa de Asigurări de Sănătate Gorj. Este vorba de o serie de controale care au avut loc în ultima lună a acestei veri.

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj a efectuat 13 controale care s-au desfășurat la cabinetele medicilor de familie, având nereguli în valoare de aproximativ 5.000 de lei, dar și la farmacii.

„În luna august s-au efectuat 13 controale, dintre care opt controale tematice și cinci operative.

Cele opt controale tematice care erau programate prin planul anual de control au fost 4 la medicii de familie, două la medicii specialiști și două la furnizorii de medicamente, în speță la farmacii.

Neregulile nu sunt mari. Sunt sume mici imputate medicilor de familie. La medicii de familie s-au imputat aproape 5.000 de lei, la specialiști cam 2.000 de lei, iar la farmacii cel mai puțin, câteva sute de lei“, a spus Daniel Șurlea, directorul CAS Gorj.

Controale și la furnizorii de servicii medicale

Totodată, luna aceasta, reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Gorj efectuează un control de mare amploare la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița, în comuna Runcu. Unitatea Medicală se află în administrarea Consiliului Județean Gorj.

Mai exact, se verifică respectarea programului de lucru a furnizorilor de servicii medicale. „Luna aceasta avem un control programat la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița. Este un control de la începutul anului programat.

Probabil că toată luna vor rămâne inspectorii CAS acolo. Mai avem un control, tot pentru luna octombrie, dacă o să mai avem timp, în ceea ce privește furnizorii de servicii“, a mai declarat Daniel Șurlea, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS