Acasă Local Gorj Cad tencuiala și țigla de pe clădirea CN „Spiru Haret“

Cad tencuiala și țigla de pe clădirea CN „Spiru Haret“

-

Primarul Municipiului Târgu Jiu a convocat, ieri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, ca urmare a problemelor apărute la clădirea principală a Colegiului Național „Spiru Haret“.

Mai multe bucăți de țiglă din acoperișul clădirii au căzut pe aleile din jur, iar coșurile de fum (care conform proiectului de reabilitare ar trebui să fie eliminate), sunt deteriorate, bucăți de cărămidă putând să se prăbușească, antrenând, la rândul lor țiglele.

În ședința de ieri dimineață de la sediul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat hotărârea de a se interveni urgent pentru remedierea problemelor.

Astfel, s-a interzis circulația pietonală în apropierea clădirii colegiului, balizarea zonei și supravegherea permanentă a acesteia.

În cel mai scurt timp, se intervine pentru eliminarea elementelor care se desprind în vederea evitării riscului de accidente. Se are în vedere protejarea și conservarea clădirii care este monument istoric.

Zona va fi monitorizată

Întreaga zonă va fi permanent monitorizată, în vederea identificării în timp real a oricăror modificări structurale.

Cadrele didactice și elevii au fost deja informați asupra situației create și a măsurilor adoptate pentru restabilirea stării de normalitate.

În perioada imediat următoare, va fi elaborată documentația tehnică privind soluțiile ce se impun pentru înlăturarea oricăror riscuri.

Se vor estima costurile necesare intervențiilor (proiectare, expertiză, diriginte de șantier, execuție), urmând să se aloce sumele necesare și să fie demarată procedura atribuirii în regim de urgență a contractului.

„Noi avem un proiect amplu cu fonduri alocate pentru reabilitarea clădirii, dar nu s-a prezentat nicio firmă la licitație. Acum sperăm să facem ce este urgent, să nu fie probleme.

Este unul dintre colegiile din Târgu Jiu cu un număr foarte mare de elevi de toate vârstele și nu vrem să avem parte de evenimente nedorite“, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...