5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajații CEO ar putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme

Angajații CEO ar putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme

Salariații Complexului Energetic Oltenia ar putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme, dacă beneficiază de condiții speciale de muncă.

Un proiect privind modificarea legii pensiilor a primit aviz favorabil la Comisia de Muncă din Camera Deputaților, după ce a trecut și de Senat. Va urma, până la finalul acestei luni, votul în plenul Camerei Deputaților.

Angajații din Complexul Energetic Oltenia, care beneficiază de condiții deosebite de muncă, vor putea, în baza noului act normativ, să iasă la pensie la 55 de ani, în loc de 57, la un stagiu de cotizare de 35 de ani.

Vârsta medie a salariaților Complexului Energetic Oltenia este trecută de 50 de ani. De viitoarea lege, dacă va fi aprobată, vor beneficia peste 8.000 de mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia. Până în 2021 vor ieși la pensie în baza noii legi peste o mie de angajați ai colosului energetic.

Dat fiind acest lucru, administrația Complexului Energetic Oltenia se gândește deja să atragă forță de lucru tânără în companie.

În acest sens, există un parteneriat semnat cu ISJ Gorj și ISJ Dolj, pentru clase în învățământul dual, precum și o înțelegere cu AJOFM Gorj, privind ucenicia la locul de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS