14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumarii sunt pregătiți să închidă Transalpina la primul polei

Drumarii sunt pregătiți să închidă Transalpina la primul polei

Transalpina va mai rămâne deschisă maximum două-trei săptămâni, în funcție de evoluția vremii în zona montană. Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, a declarat că a fost primită recent o avertizare de scădere a temperaturilor în următoarele zile.

Nu vor fi și ploi, astfel încât drumul va fi menținut deschis. Tudor a precizat că, după 20 octombrie, se anunță precipitații și scăderi mai mari de temperatură la munte. La primul polei, șoseaua va fi închisă.

Dacă vremea va continua să se înrăutățească, șoseaua va rămâne închisă până în primăvara anului viitor.

„Sunt deja avertizări de la meteorologi. Nu avem interese obscure, să închidem Transalpina. Eram acuzați că primim șpagă de la cabanierii din Prahova să ținem Transalpina închisă.

Noi nu cuantificăm viețile oamenilor în încasări, carburant și alte lucruri. Va urma un val rece câteva zile, dar fără precipitații. Nu ar trebui să pună probleme. Primele precipitații ar fi din 20 octombrie încolo.

Atunci își va arăta iarna fața la munte. Când apare prima noapte cu polei, cu risc, închidem Transalpina. Și difereța de temperatură zi, noapte generează probleme. Nu riscăm să îl ținem deschis pentru 20 de mașini.

În funcție de vreme se închide sau se deschide. Noi nu suntem ca Transfăgărășanul. La ei este clar, prin lege. Noi vrem să ținem cât mai mult deschis drumul, dar nu depinde numai de noi, ci și de vreme“, a spus Cristi Tudor.

Se fac pregătiri pentru iarnă la Rânca

Reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu a mai spus că, în baza din Rânca, au fost deja transportate cantitățile necesare de material antiderapant.

Utilajele au fost trecute toate prin revizii și toți deservenții sunt pregătiți să intervină pe drum în caz de nevoie. „Utilajele au beneficiat de revizii. Noi suntem pregătiți: avem material antiderapant.

Jandarmii montani sunt și ei pregătiți – sunt cazați la noi, în Districtul din Rânca. Salvamontul este prezent. Din acest an va exista și un container la baza pârtiei principale. Va fi un container încălzit, dotat cu echipamente medicale.

Acolo va fi ținut rănitul până la sosirea ambulanței. Va fi adus în zilele următoare. A fost amenajată platforma. Va fi cuplat la energie electrică de Primăria Baia de Fier.

Deszăpezirea o vom face în baza contractului cu firma care a câștigat în urmă cu trei ani. Este al patrulea an de deszăpezire cu această firmă. Cele mai bune utilaje vor fi la munte. Primăriile Baia de Fier și Novaci sunt în curs de semnare în ceea ce privește contractele de deszăpezire.

Cabanierii ridică problema drumurilor laterale, care sunt neasfaltate. Noi i-am mai ajutat. Încă nu sunt asfaltate. Sunt peste zece drumuri laterale. Sunt proiecte pentru asfaltare. Mai este nevoie de cadastrare.

Sunt ceva probleme și cu obștile. O să colaborăm cu toate instituțiile în cazul în care este nevoie, dacă se închide drumul. Cabanierii au mai sesizat problemele cu apa“, a declarat Cristi Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS