12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjColectare selectivă în alte cinci comune din Gorj

Colectare selectivă în alte cinci comune din Gorj

Aproape jumătate din localitățile județului Gorj beneficiază de servicii de colectare selectivă a deșeurilor din gospodăriile populației și de la agenții economici. Serviciile intră în oferta de ridicare a gunoiului la firmele de salubritate din județ.

Proiectul de introducere a colectării selective a gunoiului și în localitățile rurale este coordonat de Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor Gorj.

În prezent, mai mult de jumătate din cele 70 de comune și orașe din Gorj beneficiază de sistemul de colectare selectivă a deșeurilor.

Locuitorii din comunele respective au primit pubele pentru depozitarea gunoiului menajer și a altor tipuri de deșeuri, dar primesc periodic și câte un sac de culoare galbenă unde se colectează, plastic, metal și hârtie.

Obiectivul este ca toate comunele să aibă colectare selectivă

Luis Popa, directorul Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor Gorj, a declarat că obiectivul este ca în toate comunele din județ să existe sistemul de colectare selectivă a gunoiului.

Acest lucru va crește procentul de colectare selectivă la nivel de județ și regiune. „Din 1 octombrie, încă cinci primării din județul Gorj vor beneficia de colectare selectivă din poartă în poartă, fiind vorba despre: Bâlteni, Telești, Țânțăreni, Aninoasa și Sanmarinești.

Tot în aceste localități vor avea loc campanii de colectare electrocasnice din poartă în poartă, dar și de colectare deșeuri voluminoase, la fel, din poartă în poartă. Este un program pe care vrem să îl finalizăm cât de repede putem, pentru că este unul dintre obiectivele noastre să avem un grad cât mai mare de colectare selectivă a gunoiului menajer.

Este o chestiune de durată, dar e important să continuăm pentru că încă suntem sub media europeană la acest capitol“, a declarat Luis Popa, directorul Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS