17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAudieri reluate într-un caz de viol pe care polițiștii l-au clasat inițial

Audieri reluate într-un caz de viol pe care polițiștii l-au clasat inițial

O tânără în vârstă de 20 ani, care a reclamat, în mai anul acesta, că tatăl său a violat-o, a fost chemată la audieri, vineri, 27 septembrie, după ce la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au fost mai multe controale, iar Parchetul General a infirmat soluțiile de netrimitere în judecată în cinci cazuri de viol și lipsire de libertate.

Cazul tinerei din Caracal a fost trimis de polițiști cu propunere de clasare, a confirmat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, instituție căreia Parchetul din Caracal i se subordonează. Deși victima a mai fost, în trecut, agresată sexual în familie, polițiștii au încheiat cercetările în acest ultim caz în baza unei declarații.

Cum au decurs cercetările

Tânăra, care trăiește într-o familie numeroasă, la periferia Caracalului, a reclamat în 2013 un viol săvârșit asupra sa de un unchi, fratele tatălui.

Bărbatul ar fi profitat de copilă timp de doi ani, încă de când fata avea 12 ani. În cele din urmă, a prins curaj și i-a spus mamei sale, iar bărbatul este astăzi în închisoare. În decembrie anul trecut, tatăl fetei a supus-o, la rândul său, acelorași orori.

Din decembrie și până în mai, fata a oscilat dacă să se prezinte sau nu la poliție, mama fiind cea care ar fi întors-o de mai multe ori din drum, pentru că bărbatul este singurul care „aduce bani în casă“.

În cele din urmă, s-a prezentat în fața polițiștilor din Caracal, aceștia au cerut expertiza medico-legală în cazul fetei, iar a doua zi și a tatălui acesteia, li s-au recoltat probe biologice, însă ancheta s-a oprit aici, pentru că la trei zile fata a revenit asupra declarației și a dat alta, în care spunea că a mințit și că tatăl nu se face vinovat de nimic.

Probele nu au mai putut fi trimise la laborator, în lipsa unei adrese din partea poliției, dar se află și astăzi în frigiderele Serviciului Județean de Medicină Legală, spun surse din cadrul instituției.

Curios este că, după ce pe la Parchetul Caracal au trecut mai multe comisii de control, procurorii din Caracal au scos de la naftalină dosarul și au respins soluția de clasare propusă inițial de polițiști, citând tânăra pentru o nouă audiere.

Deocamdată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal nu a răspuns solicitărilor de informații pe marginea acestui caz, înaintate în scris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS