17.9 C
Craiova
duminică, 7 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Audieri reluate într-un caz de viol pe care polițiștii l-au clasat inițial

Audieri reluate într-un caz de viol pe care polițiștii l-au clasat inițial

O tânără în vârstă de 20 ani, care a reclamat, în mai anul acesta, că tatăl său a violat-o, a fost chemată la audieri, vineri, 27 septembrie, după ce la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au fost mai multe controale, iar Parchetul General a infirmat soluțiile de netrimitere în judecată în cinci cazuri de viol și lipsire de libertate.

Cazul tinerei din Caracal a fost trimis de polițiști cu propunere de clasare, a confirmat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, instituție căreia Parchetul din Caracal i se subordonează. Deși victima a mai fost, în trecut, agresată sexual în familie, polițiștii au încheiat cercetările în acest ultim caz în baza unei declarații.

Cum au decurs cercetările

Tânăra, care trăiește într-o familie numeroasă, la periferia Caracalului, a reclamat în 2013 un viol săvârșit asupra sa de un unchi, fratele tatălui.

Bărbatul ar fi profitat de copilă timp de doi ani, încă de când fata avea 12 ani. În cele din urmă, a prins curaj și i-a spus mamei sale, iar bărbatul este astăzi în închisoare. În decembrie anul trecut, tatăl fetei a supus-o, la rândul său, acelorași orori.

Din decembrie și până în mai, fata a oscilat dacă să se prezinte sau nu la poliție, mama fiind cea care ar fi întors-o de mai multe ori din drum, pentru că bărbatul este singurul care „aduce bani în casă“.

În cele din urmă, s-a prezentat în fața polițiștilor din Caracal, aceștia au cerut expertiza medico-legală în cazul fetei, iar a doua zi și a tatălui acesteia, li s-au recoltat probe biologice, însă ancheta s-a oprit aici, pentru că la trei zile fata a revenit asupra declarației și a dat alta, în care spunea că a mințit și că tatăl nu se face vinovat de nimic.

Probele nu au mai putut fi trimise la laborator, în lipsa unei adrese din partea poliției, dar se află și astăzi în frigiderele Serviciului Județean de Medicină Legală, spun surse din cadrul instituției.

Curios este că, după ce pe la Parchetul Caracal au trecut mai multe comisii de control, procurorii din Caracal au scos de la naftalină dosarul și au respins soluția de clasare propusă inițial de polițiști, citând tânăra pentru o nouă audiere.

Deocamdată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal nu a răspuns solicitărilor de informații pe marginea acestui caz, înaintate în scris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

VIDEO | Gică Hagi: Îi doresc Craiovei să se...

Antrenorul formației FC Viitorul, Gică Hagi, a...

ȘTIRI GdS

VIDEO | Gică Hagi: Îi doresc Craiovei să se...

Antrenorul formației FC Viitorul, Gică Hagi, a concluzionat că i-a plăcut cum s-au mișcat elevii săi în amicalele cu Universitatea Craiova, de...

VIDEO | Concluzia lui Cristiano Bergodi: „Per total sunt...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a tras concluziile după cele două jocuri de verificare susținute astăzi, în Lunca Jiului, cu FC...

Doi copii din Hunedoara au aruncat un câine de...

Doi copii din orașul Vulcan, județul Hunedoara, au dus sâmbătă un câine pe bloc și l-au aruncat în gol, animalul murind. Poliția...

41 români care munceau într-o fabrică din Germania au...

41 de cetăţeni români care îşi defăşoară activitatea la o companie de prelucrare a cărnii din Germania au fost testaţi pozitiv, majoritatea...

A murit Florica Genoiu, mama primarului Craiovei

Colectivul Primăriei Craiova transmite condoleanțe edilului Craiovei, Mihail Genoiu, după ce mama acestuia, Florica Genoiu, a încetat din viață.

Pas cu pas spre un nou titlu. Bayern i-a...

Bayern Munchen s-a impus fără emoții, sâmbătă, pe terenul celor de la Bayer Leverkusen cu scorul de 4-2 și astfel se apropie din ce...