11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoaptea Cercetătorilor Europeni, la Bumbești-Jiu

Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Bumbești-Jiu

Manifestarea intitulată „Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019“ va fi organizată pe 27 septembrie în orașul Bumbești-Jiu. Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 este parte a celei de-a cincea ediții a seriei paneuropene European Researchers Night, celebrată simultan în 350 de orașe din Europa.

Organizatori locali ai evenimentului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Astroclubul SARM-Gorj, Colegiul „Mihai Viteazul“, Școala Gimnazială nr. 1 și Clubul Elevilor din Bumbești-Jiu, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu și Comunitatea „Gorjenii lui Brâncuși“.

Instituțiile amintite îşi propun să le arate copiilor, elevilor, dar și a publicului larg, ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare, aducând știința în stradă.

Ateliere pe discipline

Pentru aceasta, sunt pregătite o serie de ateliere interactive, unde curioșii pot asista și participa la o serie de experimente trăsnite, fenomene curioase și știință interactivă din următoarele domenii: fizică, unde se vor desfășura experimente cu magneți, conductibilitate electrică, transfer de energie, mecanica fluidelor, elasticitatea materialelor și multe altele; chimie, pentru care avem pregătite o serie de experimente amuzante și reacții chimice interesante; biologie, unde sunt pregătite o mulțime de preparate speciale, pe care le vom analiza cu ajutorul unui microscop; științe spațiale, atelier unde elevii pot construi machete de sateliți artificiali, să lanseze rachete etc.. În cadrul acestui eveniment sunt pregătite câteva concursuri și o tombolă cu premii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS