10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCurățenia din cimitire, lăsată la mâna craiovenilor

Curățenia din cimitire, lăsată la mâna craiovenilor

Cimitirele Craiovei sunt năpădite de buruieni. Multe din locurile de veci stau acoperite cu bălării pentru că aparţinătorii le-au uitat, iar angajaţii RAADPFL le ocolesc, fiindcă „nu scrie în regulament“ că trebuie să le cureţe.

Drept urmare, aşa s-a trezit administratorul, în speţă RAADPFL, cu cele patru cimitire pe care le administrează invadate de iarbă uscată. Aşadar, iarba uscată plus candelele aprinse la locurile de veci au devenit cauza mai multor incendii în incinta cimitirelor din Craiova.

În decurs de două săptămâni am avut patru incendii în trei din cimitirele pe care le administrăm. Este vorba de cimitirul Sineasca, cimitirul Nord şi cimitirul Dorobănţia. Aici, din cauza lumânărilor aprinse şi lăsate nesupravegheate la morminte, vegetaţia uscată a luat foc

, a spus purtătorul de cuvânt al RAADPFL Craiova, Ana Dănescu.

Craiovenii să întreţină locurile de veci

Candelele lăsate aprinse la morminte pot provoca incendii/foto: Claudiu Tudor
Candelele lăsate aprinse la morminte pot provoca incendii/foto: Claudiu Tudor


Mizând pe prevederile Regulamentului privind funcţionarea cimitirelor, Regia le cere concesionarilor locurilor de veci întreţinerea acestora.

Conducerea RAADPFL Craiova face un apel la cetățeni să respecte Regulamentul privind funcționarea cimitirelor aprobat prin HCL nr. 364/2013 pentru cimitirele aflate în administrarea RAADPFL Craiova. Să nu lase nesupravegheate lumânările sau candelele pe care le aprind la mormintele celor decedați, pentru a preîntâmpina producerea unor incendii de vegetație în cimitirele pe care regia le are în administrare

, se arată într-un comunicat al RAADPFL.


Potrivit acestui Regulament, titularii dreptului de folosinţă a locurilor de înhumare au obligaţia să amenajeze şi să întreţină aceste locuri, asigurându-le un aspect cât mai plăcut.

Loc de veci, în cimitirul Sineasca/foto: Claudiu Tudor
Loc de veci, în cimitirul Sineasca/foto: Claudiu Tudor

Îngrijirea permanentă a locului de veci, întreţinerea construcţiilor de orice fel existente la locul de veci, precum şi întreţinerea spaţiului de acces la locul de veci

, conform art. 30, lit b din Regulament.


Craiovenii care au morminte în cimitirele aflate sub autoritatea Consiliului Local Craiova spun însă că îngrijirea cimitirelor lasă de dorit. Angajaţii din cimitire fac curăţenie doar pe aleile principale. Celelalte zone sunt lăsate de izbeliște.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS