16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua europeană "fără persoane decedate în accidente rutiere", marcată la Craiova

Ziua europeană „fără persoane decedate în accidente rutiere”, marcată la Craiova

Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SRPCIV) Dolj împreună cu Serviciul Rutier Dolj au organizat astăzi o activitate de prevenire a accidentelor rutiere cu ocazia zilei europene „Fără persoane decedate în accidente rutiere” în parcarea Sălii Polivalente.

Cu această ocazie, poliţiştii de la Serviciul Rutier au împărţit câte un odorizant de maşină cu avertismente precum „Viaţa are prioritate” sau „Alege viaţa!” şi câte un avertisment către instructorii auto, dar şi pentru viitorii şoferi.

După cum bine ştiţi, la nivel european, se află în desfăşurare proiectul EDWARD, iar ziua de 26 septembrie este ziua în care ar trebui să nu fie persoane decedate ca urmare a implicării acestora în evenimente rutiere. În acest sens, la nivelul ţării şi implicit la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, structurile ce au calitatea de poliţist rutier desfăşoară activităţi preventive în scopul constientizării participanţilor la trafic, la riscurile care se expun pentru a nu fi implicaţi în nici un eveniment rutier, a declarat cms.sef Zuican Emilian.

Care sunt cauzele accidentelor

Accidentele se produc din cauza vitezei, din cauza alcoolului şi din neacordarea priorităţii. „Explicaţia pentru atât de multe accidente este că drumurile sunt aceleaşi şi sunt tot mai multe maşini în trafic. Mai este şi viteza excesivă, alcoolul, starea autovehiculelor şi pentru că foarte mulţi şoferi nu acordă prioritate pietonilor sau altor şoferi“, a declarat un instructor auto de la o şcoală de şoferi.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS