3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStadionul Municipal din Târgu Jiu va fi inaugurat luna viitoare cu un meci al echipei Pandurii

Stadionul Municipal din Târgu Jiu va fi inaugurat luna viitoare cu un meci al echipei Pandurii

Stadionul Municipal din Târgu Jiu va fi inaugurat cel mai târziu luna viitoare. Comisia de recepție din cadrul Companiei Naționale de Investiții se află la Târgu Jiu de câteva zile și a dispus remedierea unor deficiențe constatate în anumite sectoare. Ultimele retușuri va trebui să fie finalizate până la finalul acestei săptămâni. Astfel, în data de 30 septembrie, Comisia de recepție va semna documentația și vor începe demersurile pentru ca arena să fie predată autorității locale, care este proprietarul de drept al Stadionului Municipal. Arena a fost preluată temporar de Compania Națională de Investiții, pe perioada desfășurării lucrărilor. Investiția se apropie de 28 de milioane de euro și a fost asigurată de CNI.

Două date de inaugurare

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că este pregătit cu două date pentru inaugurarea noului Stadion Municipal. Este vorba de 5 octombrie, cu meciul de liga a doua Pandurii – Petrolul Ploiești, sau 26 octombrie, Pandurii – U Cluj. „Din punctul nostru de vedere, lucrurile merg bine. Până luni se va remedia ce este de remediat și se va semna recepția, pe 30 septembrie. Avem cinci ani garanție la stadion. Orice probleme se remediază pe cheltuiala constructorului. Pot fi făcute constatări și se pot reface neajunsurile. Nu se mai poate amâna nimic. Inaugurarea se va face anul acesta. Sunt mai multe date. Vor fi respectate toate etapele. Vom prelua arena și vor omologa stadionul pentru Liga a doua, rapid. În maximum o lună, se va face inaugurarea. Avem două date: una la începutul lunii octombrie, pe 5 octombrie, cu Petrolul, și una pe 26 octombrie, cu U Cluj. Am discutat cu domnul Burleanu și ne gândim și la un meci de fotbal al unei echipe naționale. Acum, nu știu ce părere au alții despre stadion, dar proprietar este autoritatea locală. Noi vrem să ne înțelegem cu Pandurii. Se poate impune un tarif cu biletele vândute și Pandurii să obțină venituri bune. Cu Pandurii avem un contract de comodat. Nu am transmis proprietatea stadionului, ci doar dreptul de folosință. Proprietarul face inaugurarea. Dacă cei de la Pandurii vor să participe la inaugurare, este foarte bine, dar vom stabili împreună. Noi punem la dispoziție stadionul, dacă Clubul Pandurii face anumite investiții. Clubul nu a devenit proprietar, dacă a făcut gazonul sau alte investiții“, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu. Este de amintit că municipalitatea a semnat un contract de comodat cu echipa Pandurii Lignitul Târgu Jiu, pentru folosirea bazei sportive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS