11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJudețul Gorj va înregistra alte 14 produse montane

Județul Gorj va înregistra alte 14 produse montane

Legea muntelui vine în ajutorul celor 12 localități din județul Gorj prin facilitățile pe care le oferă fermierilor. În momentul de față, în baza legii amintite au fost înregistrate la nivelul județului Gorj un total de 11 produse montane.

Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Gorj, a declarat că toate cele 11 produse montane aparțin unui singur producător. Acesta este din orașul Tismana și a înregistrat ca produse montane mai multe sortimente de dulcețuri și siropuri. Alin Petrică a mai declarat că alți trei producători din județ au depus documentațiile necesare pentru înregstrarea a 14 produse montane noi. Un producător are activitate în sectorul zootehnic, altul în sectorul vegetal, iar al treilea este o cooperativă agricolă din comuna Crasna.  

Atestate în următoarea lună

Directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Gorj a mai spus că toate cele 14 produse vor fi atestate ca produse montane până la finalul acestei luni, începutul lunii octombrie. Astfel, județul Gorj va deveni unul dintre județene cu un număr ridicat de produse montane. „Este un lucru benefic pentru fermierii din Gorj care au posibilitatea să înregistreze aceste produse în baza acestei legi și pot participa la diferite programe naționale prin care sunt susținuți financiar fermierii din zonele montane.

Sunt și programe cu finanțare europeană. Sunt multe facilități care apar, după înregistrarea produselor montane respective. Vorbim de produse naturale, majoritatea bio și care sunt foarte căutate pe plan național chiar chiar extern. Discutăm și de componenta turistică aici și așa mai departe.Suntem deja foarte aproape de a înregistra alte 14 produse montane pe lângă cele 14 care au deja atestat de produs montan. Este un număr relative mare și suntem printre județele fruntașe”, a declarat Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS