10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj/ Cross-ul „Promenada inimilor”, pe 29 septembrie, la Târgu Jiu, cu plecare de la Poarta Sărutului

Gorj/ Cross-ul „Promenada inimilor”, pe 29 septembrie, la Târgu Jiu, cu plecare de la Poarta Sărutului

Sportivi din toată Oltenia și nu numai sunt așteptați la Târgu Jiu pe 29 septembrie pentru a participa la Cross-ul „Promenada inimilor”. Este vorba de o competiție cu premii în bani organizată de Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu și primărie.

Plecarea se va face de la Poarta Sărutului, din Parcul Central, de la ora 10,00. Potrivit lui Ion Bură, antrenor emerit de atletism în cadrul Clubului Pandurii Târgu Jiu, traseul corss-ului va fi pe aleea digului, strada Bicaz cu sosire la Sala Sporturilor de lângă Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Atleții vor trebui să parcurgă o distanță de aproximativ 3.000 de metri. Ion Bură a precizat că locul I va fi recompensat cu un premiu de 1.800 de lei, iar premiile vor fi în descreștere până la locul 10 care va primi o recompensă de 100 de lei. Sumele vor fi acordate sub formă de vouchere.

Premierea pe Stadion

La startul competiției sunt așteptați sportivi din județele: Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți și Hunedoara. Premierea va avea loc pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Arena este dotată cu o pistă ultramodernă de atletism Sportivii vor avea ocazia să vadă și să testeze pista unde vor fi organizate competiții interne și internaționale, după cum a anunțat Ion Bură. Deocamdată urmează să fie organizată recepția lucrărilor la Stadionul Municipal din Târgu Jiu.Ion Bură, antrenorul de atletism de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, a mai spus că în vederea organizării concursului vor fi constituite comisii de specialitate.

Va fi un traseu accesibil pentru toată lumea, chiar dacă în concurs vor fi și sportivi profesioniști. Ion Bură a spus că sunt așteptați inclusiv cetățeni trecuți de 50 de ani și care nu au probleme medicale, pentru că traseul nu este atât de lung și poate fi terminat într-un anumit ritm și de o persoană care nu se antrenează zi de zi pentru astfel de competiții. Clubul Sportiv Pandurii și Primăria Târgu Jiu și-au propus ca de anul viitor pe Stadionul Municipal din oraș să fie găzduite competiții atletice internaționale, care să atragă sportivi cunoscuți, sponsori și care să fie transmise la nivel national și pe plan extern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS