24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncă o cişmea cu apă de Izvarna la Craiova

Încă o cişmea cu apă de Izvarna la Craiova

Primăria Craiova a inaugurat astăzi a doua cişmea cu apă de Izvarna din oraş.

După cea de la Izvorul Rece, cu care craiovenii sunt deja obişnuiţi, de astăzi apa de Izvarna poate fi găsită şi pe strada Bariera Vâlcii.

Fântâna se află la numărul 202, pe partea dreaptă – sensul de mers spre Şimnic şi are două cişmele cu robinet.

Ea a fost construită şi în amintirea foştilor angajaţi ai Companiei de Apă „Oltenia“, care „au trudit pentru apa noastră cea de toate zilele“. Asta stă scris pe o placă de marmură amplasată pe gardul fântânii.

„Craiova are o tradiţie în privinţa acestor cişmele“

Cişmea cu apă de Izvarna la Craiova
Cişmea cu apă de Izvarna la Craiova

Inaugurarea cişmelei a şi început, de fapt, cu o slujbă de pomenire a foştilor angajaţi ai Companiei de Apă.

„Craiova are o tradiţie în privinţa acestor cişmele şi noi le acordăm o atenţie deosebită. Am şi început, de fapt, reabilitarea vechilor cişmele ale oraşului. Fântâna Purcarului a fost reabilitată, urmează Fântâna Popova, unde a început proiectarea. Noua cişmea este una modernă, este binevenită şi, de ce nu, este un semnal al unei investiţii uriaşe (Masterplanul de apă şi apă uzată al Doljului, proiect de 445.831.222 de euro – n.r.), care va face ca această apă (de Izvarna – n.r.) să se regăsească în casele fiecăruia dintre noi“, a spus, la inaugurare, primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

„Aşteptăm cetăţenii Craiovei să vină să ia de aici, gratuit, apă plată“

A fost inaugurată a doua cişmea cu apă de Izvarna din Craiova
A fost inaugurată a doua cişmea cu apă de Izvarna din Craiova

Edilul Craiovei le-a transmis apoi reprezentanţilor Companiei de Apă „să-şi menţină obiceiul şi să construiască şi alte cişmele“. Asta „după ce vom avea o nouă conductă cu apă de Izvarna“.

„Aşteptăm cetăţenii Craiovei să vină să ia de aici, gratuit, apă plată, apă de Izvarna. Este apa pură de Izvarna, aşa cum o găsiţi la izvor“, a precizat şi Adriana Câmpeanu, directorul Companiei de Apă „Oltenia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS