12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj/ ALDE Gorj susține preluarea portofoliilor de miniștri și rămânerea la guvernare

Gorj/ ALDE Gorj susține preluarea portofoliilor de miniștri și rămânerea la guvernare

Liderii ALDE Gorj sunt de părere că cele trei portofolii de ministru trebuie preluate de reprezentanții partidului. De asemenea, coaliția trebuie să continue în formula PSD-ALDE, indiferent de dorința președintelui Călin Popescu Tăriceanu de a face o alianță cu Pro România.

Ion Iordache afirmă cu ALDE trebuie să își respecte promisiunile făcute electoratului, iar deciziile în partid trebuie luate de către o majoritate și nu de un grup: „Nu mă refer neapărat la retragere, că nu asta este marea problemă a oamenilor din ALDE, marea problemă este ce au făcut cu Pro România fără să consulte liderii locali, preşedinţii de organizaţii. Pe mine nu m-au întrebat şi eu, oricum, am fost cred primul care a vorbit public că trebuie să ieşim de la guvernare, dar nu se face aşa.

Adică şi-au bătut joc de cariera lor, de ce vorbiseră cu oamenii. La nivelul conducerii nu mai există o echipă care să ţină legătura cu teritoriul. Sunt ei şi atât. Atunci ar trebui şi ceilalţi lideri locali să-şi facă fiecare pentru el, să-şi asigure viitorul în politică, sunt unii dintre ei care doar asta fac şi asta au făcut dintotdeauna, oamenii nu au altceva şi poate pentru orgoliile sau nu ştiu ce fel de înţelegeri între nişte lideri să arunce pe ceilalţi la coşul de gunoi“, a declarat Ion Iordache.

Îl susține pe Cupă

Ion Iordache este de acord cu nominalizarea lui Ion Cupă la Ministerul Energiei. De altfel, președintele ALDE Gorj e în relații strânse cu Ion Cupă, de pe vremea când acesta din urmă era parlamentar de Gorj și director al Direcției Județene a Finanțelor Publice Gorj. „Nu am vorbit niciodată cu dumnealor, pe domnul Cupă îl cunosc destul de bine şi, cu siguranţă, mai ales că este apropiat de zona noastră, a fost şi parlamentar de Gorj, este acum preşedinte la Dolj, ne-am înţeles dintotdeauna destul de bine, ar fi potrivit. Are şi o experienţă, un CV în spate, a fost ani de zile director la Finanţe la Gorj. Nu ai ce să spui. Îi susţin“, a mai spus Ion Iordache, liderul ALDE Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS