10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgu Jiu/Încă două săptămâni de filmări la producția „Eroii de la Podul Jiului“

Târgu Jiu/Încă două săptămâni de filmări la producția „Eroii de la Podul Jiului“

Centrul municipiului Târgu Jiu s-a transformat într-un veritabil platou de filmare. Au apărut inclusiv căruțe cu roți din lemn, calești și cai, precum și actori și figuranți în costume de epocă.

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a precizat că circulația în zona centrală a fost puțin dată peste cap, având în vedere decorurile și echipamentele, precum și mulțimea de actori și figuranți. Realizatorii au încercat să refacă atmosfera de acum 100 de ani din municipiul Târgu Jiu, după izbucnirea Primului Război Mondial. Potrivit lui Adrian Tudor, mai este o săptămână de filmări în centrul orașului și va urma săptămâna viitoare reconstituirea sau punerea în scenă a Luptelor de la Podul Jiului, chiar în zona Podului Ferdinand, care mai există și acum în Târgu Jiu.

Filmul se va constitui într-un omagiu adus orașului

Adrian Tudor a mai spus că locuitorii orașului sunt încântați de faptul că la Târgu Jiu au loc astfel de filmări și practic filmul se va constitui într-un omagiu adus urbei și eroismului de care au dat dovadă locuitorii de acum o sută de ani. Municipiul are de câștigat și din punct de vedere turistic. Din echipa de filmare fac parte peste 50 de persoane.

Viceprimarul din Târgu Jiu a declarat că sunt foarte mulți locuitori din oraș care participă la filmări. Până la finalul acestei săptămâni vor fi filmate scene în care vor apărea și 100 – 150 de figuranți. Realizatorii producției artitice „Eroii de la Podul Jiului“ au mai filmat până acum și la Peștișani, Bălănești și la Curtișoara, la Muzeul Arhitecturii Populare.

Ultimele filmări vor avea loc spre finalul lunii în zona Parcului Central din Târgu Jiu, lângă Podul Ferdinand. Este de amintit că Luptele de la Podul Jiului a avut loc pe 14 octombrie 1916, pe malul râului Jiu. Trupele germane intraseră în oraș prin partea de nord, însă localnicii, în frunte cu șeful poliției de la vremea respectivă, comisarul Popilian, au rezistat eroic și au respins atacul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS