Acasă Local Târgu Jiu/Primăria nu mai repară betonul amprentat din centrul orașului

Târgu Jiu/Primăria nu mai repară betonul amprentat din centrul orașului

-

Municipalitatea nu va mai repara betonul amprentat din centrul orașului Târgu Jiu.

Decizia îi aparține primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Acesta a declarat că inițial fuseseră alocate fonduri pentru lucrările de reparații la betonul din centrul municipiului, însă s-a renunțat la ideea respectivă. Suma în discuție este de 160.000 de lei. Fondurile au fost direcționate pentru serviciile de realizare a proiectului de înlocuire a materialului actual cu piatră cubică. Măsura înlocuirii betonului din centru cu un material de construcție mai rezistent și cu alt aspect a fost luată de autoritățile locale, după ce s-a constatat că an de an sunt cheltuite sume importante de la bugetul local pentru repararea pavimentului din centrul orașului.

Caută fonduri

Edilul susține că proiectul ar putea fi gata până la finalul acestui an. De acesta se ocupă arhitectul Dorin Ștefan, cel care a realizat și proiectul de modernizare și punere în valoare a Căii Eroilor din municipiu. Mai rămâne de stabilit sursa de finanțare pentru înlocuirea betonului cu piatră cubică. Se au în vedere inclusiv fonduri europene sau chiar accesarea unui credit de către autoritatea locală.

„Avem mai multe soluții pentru atragerea de fonduri pentru această investiție importantă pentru oraș. Este vorba de fonduri guvernamentale. Ne gândim și la un proiect cu fonduri europene. Nu excludem nici un împrumut bancar pentru a avea la dispoziție banii necesari“, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS