10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj/ Proteste la UATAA Motru

Gorj/ Proteste la UATAA Motru

Zeci de persoane au protestat joi la sediul Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă(UATAA) din Motru. Este vorba de angajați care au primit dispoziții ca vineri să nu se mai prezinte la serviciu.

Un total de 49 de salariați vor lucra doar 4 zile pe săptămână, din cauza problemelor economice pe care le are operatorul de apă caldă și căldură din Motru. De altfel, UATAA Motru se află în insolvență de 4 ani, din cauza datoriilor pe care le are. Administratorul special al UATAA Motru, Eugen Corcoață, a dispus ca 49 de persoane să aibe un program redus de lucru. Muncitorii au solicitat suspendarea deciziei.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar joi oamenii au protestat în fața sediului unității. Primarul din Motru, Gigel Jianu, a declarat că vineri, de la ora 08,30 va convoca la o ședință pe administratorul special și pe administratorul judiciar Siomax. Oamenii nu știu însă dacă vineri să se prezinte sau nu la serviciu.

Primarul Gigel Jianu a cerut în Consiliul Local Motru schimbarea din funcție a lui Eugen Corcoață. Acest lucru a fost respins săptămâna trecută. Administratorul special al UATAA Motru a declarat că a luat măsura restrângerii de activitate pentru 49 de persoane din motive economice și tehnologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS