21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii dau primăria în judecată pentru nealocarea burselor şcolare

Elevii dau primăria în judecată pentru nealocarea burselor şcolare

Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) cheamă în instanţă primăria Municiupiului Râmnicu Vâlcea pentru că aceştia au încălcat Legea Educaţiei şi nu au acordat bursele şcolare timp de 3 ani.

După 3 ani în care elevii vâlceni au așteptat ca legea să fie respectată și bursele școlare să fie alocate, suma acordată burselor în bugetul local pe anul 2019 al Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost chiar scăzută, de la 200.000 la 161.000 RON.
Însă nici măcar aceşti banii nu pot ajunge la elevi deoarece Consiliul Local nu a adoptat hotărârea prin care se stabileşte numărul de burse. Miile de elevi vâlceni îndreptățiți să primească o bursă socială au început ieri școala, primind doar promisiuni și încă așteptând ca primăria să respecte legea pentru al 3-lea an la rând.

Un reprezentant al AVE, a declarat pentru Gazeta de Sud că în martie, la dezbaterea bugetului local, AVE a solicitat includerea burselor în bugetul local după 2 ani de absență: Am reclamat faptul că Primăria acordă de 3 ori mai mulți bani unui festival de muzică decât elevilor care au nevoie de burse sociale și olimpicilor. Răspunsul a fost agresiv şi lipsit de substanță. Au trecut 6 luni, a început încă un an școlar și nici un elev vâlcean nu a văzut încă nici o bursă, a declarat un reprezentant al Asociaţiei.

AVE dă în judecată primăria

După ce au încercat toate căile amiabile și nu au mai avut nici o altă opțiune legală la dispoziție, cei din asociaţie au hotârât să cheme în judecată Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru încălcarea articolului 82 din Legea Educației 1/2011 privind obligația autorităților locale să acorde burse de performanță, de merit, de studiu și burse sociale.
Astăzi, în data de 10 septembrie AVE a depus cererea de chemare în judecată a primăriei ca urmare a încălcării drepturilor elevilor privind accesul la burse școlare.
GdS a încercat să obţină un punct de vedere de la Primăria Râmnicu Vâlcea, dar reprezentanţii ei nu au putut fi contactaţi.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS