21.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Bombă ecologică într-un apartament din Târgu Jiu

Bombă ecologică într-un apartament din Târgu Jiu

-

O adevărată bombă ecologică și un pericol de infecție a fost descoperită marți într-un apartament situat într-un bloc de pe strada I.L. Caragiale, din municipiul Târgu Jiu.

Locuința se află la etajul al doilea și era un focar de infecție, atât pentru cele două locatare, cât și pentru vecinii care nu mai suportau mirosul emanat de gunoiul strâns de-a lungul anilor.

Gândacii și-au făcut loc printre gunoiul din apartamentul respectiv. Disperați de starea de fapt și pentru că nu au putut să le convingă pe locatare să renunțe la gunoi și să igienizeze zona, locatarii și asociația de proprietari au decis să deschidă o acțiune în instanță pentru o ordonanță președințială.

În cele din urmă, femeile au fost de acord cu acțiunea de igienizare.

Edilitara a adus un container de câteva tone

Asociația de proprietari numărul 92 a beneficiat ieri și de sprijin din partea Edilitara Public Târgu Jiu, firma deținută de Consiliul Local, precum și de asistență din partea Poliției Locale.

Aceștia au supravegheat zona pentru a nu apărea incidente. Mirosul apărut după deschiderea geamurilor la apartament și faptul că nu toate deșeurile au ajuns în container, când erau aruncate de la etaj, au trezit nemulțumirea unora dintre locatarii care în momentul respectiv erau prezenți la domiciliu.

În cele din urmă, spiritele s-au mai calmat și lucrătorii de la Edilitara au reușit să evacueze toate deșeurile și obiectele vechi depozitate de-a lungul timpului în apartament.

Muncitorii au declarat că au mai participat la astfel de activități de igienizare, dar nu credeau că într-un apartament cu două camere pot să fie depuse atâtea resturi. În unele spații din locuință gunoiul ajungea până la tavan.

Un container întreg a fost umplut de angajații Edilitara cu ceea ce era în apartamentul respectiv. Au fost necesare și activități de dezinfecție și dezinsecție pentru ca să fie eliminat pericolul.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.