13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLa Padeș, anul școlar a debutat cu proteste ale preșcolarilor și părinților

La Padeș, anul școlar a debutat cu proteste ale preșcolarilor și părinților

Premieră în învăță-mântul gorjean. La Padeș, anul școlar a început cu proteste din partea copiilor și părinților. Este vorba de micuții care învaţă la grădinița de la Cloșani. Unitatea a intrat în reabilitare și lucrările nu au fost încă finalizate.

În vară a fost găsită soluția amenajării unei săli pentru activități didactice în cadrul Căminului Cultural de la Cloșani. Și Inspectoratul Școlar Județean Gorj a fost de acord cu soluția respectivă.

Cu doar câteva zile înainte de debutul anului școlar s-a stabilit că noul sediu al grădiniței nu are autorizațiile necesare să funcționeze. Prin urmare, a fost luată decizia mutării copiilor la școala din Motru Sec.

Acest lucru i-a nemulțumit profund pe părinți. Aceștia s-au strâns în prima zi de școală în fața Căminului Cultural din Cloșani, unde au protestat. Și copiii au purtat coli pe care erau scrise diferite mesaje în care cereau condiții pentru a putea studia. „Vrem școală la Cloșani!“, au strigat copiii de grădiniță.

Nemulțumiri

Părinții sunt nemul-țumiți că trebuie să facă naveta mai mulți kilometri zi de zi. De asemenea, localnicii se tem că micuții nu vor fi în siguranță la o școală aflată la distanță și mai ales pe navetă.

Primarul a venit ieri la Cloșani pentru a discuta cu părinții care au de gând să vină în zilele următoare la Târgu Jiu pentru a le cere explicații șefilor Inspectoratului Școlar Județean Gorj. „Am lucrat alături de părinți să mutăm, să amenajăm săli la etaj la Căminul Cultural. Sunt condiții extraordinare, mai bune decât la școala din Motru Sec.

Ce pot eu să le mai spun acum, dacă s-au schimbat lucrurile peste noapte și spațiul nu mai corespunde pentru că nu are nu știu ce fel de autorizații?! Era vorba de două-trei luni până se termină lucrările la Cloșani. Nu se poate. Dacă părinții vor să îi ducă pe copii la școala din Motru Sec, o să le punem copiilor la dispoziție un microbuz“, a declarat primarul din Padeș, Serafim Antonie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS