9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMăsuri de prevenire a furturilor din locuinţe

Măsuri de prevenire a furturilor din locuinţe

Poliţiştii vâlceni au transmis o serie de măsuri pentru prevenirea furturilor din locuinţe. Hoţii folosesc diverse pretexte pentru a-i determina pe locatari să le permită intrarea în imobil sau în apartament. Se dau drept angajaţi ai unor companii, respectiv gaz, curent, apă, cablu, distribuire corespondenţă, vânzare de produse etc. şi, profitând de neatenţia celor care le-au permis accesul, sustrag sume de bani.

Pentru a nu fi victimele hoţilor, poliţiştii vâlceni recomandă:

  • Interziceţi accesul în locuinţă persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii şi care nu se pot legitima.
  • Pentru siguranţa dumneavoastră, verificaţi fie la administratorul blocului dacă a fost solicitat serviciul vreunei companii, sau telefonic, la instituţia unde pretind că lucrează „reprezentanţii” acestora, dacă se execută lucrări sau reparaţii.
  • Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă.
  • Refuzaţi să furnizaţi informaţii despre dumneavoastră ori despre vecini, persoanelor necunoscute.
  • Verificaţi dacă dispozitivul de amortizare montat pe uşa de intrare în imobil, permite o închidere completă a acesteia.
  • Utilizaţi corespunzător interfonul. Dacă permiteţi accesul oricui în bloc, s-ar putea să deveniţi şi dumneavoastră victimă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS