Acasă Local Gorj Au început trei festivaluri la Târgu Jiu

Au început trei festivaluri la Târgu Jiu

-

Trei festivaluri au debutat ieri în municipiul Târgu Jiu. Este vorba de Festivalul Berii, Festivalul Internațional de folclor și Târgul meșterilor populari din România. Festivalul Berii este ultima mare manfestare din perioada de vară organizată de municipalitate. Festivalul are loc între 19 și 25 august.

În data de 25 august este programat pe scena de pe insuliță un concert care va fi susținut de Vama și Tudor Chirilă și Spitalul de Urgență. Acesta va începe la ora 20.00.

Tot în perioada 19-23 august, au loc în Târgu Jiu Festivalul Internațional de Folclor, ediția a XVII-a, deschidere oficială în data de 19 august, ora 18.00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, și Târgul Meșterilor Populari din România, ediția a XV-a, a cărui deschidere oficială a avut loc ieri, la ora 11.00, pe Calea Victoriei (participă 40 de meșteri și creatori populari din Prahova, Mehedinți, Dolj, București, Mureș, Alba, Cluj, Harghita, Suceava, Argeș și Vâlcea)

Programul Festivalului internațional de folclor

Luni a avut loc parada formaţiilor participante la Festivalul Internațional de folclor. Au participat ansambluri invitate de peste hotare, Fanfara „Armonia“ a municipiului Târgu Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, „Juniorii Doinei Gorjului“ – ansamblu al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, precum și ansambluri din județ.

ȘTIRI VIDEO GdS

Alexandru Stoica, prezent la Repriza de Sud

Antrenorul formaţiilor CSJ Ştiinţa U Craiova U19 şi Universitatea Craiova, Alexandru Stoica, a fost prezent astăzi în studioul Radio Sud (97.4 FM)....