Acasă Local Gorj Au început trei festivaluri la Târgu Jiu

Au început trei festivaluri la Târgu Jiu

-

Trei festivaluri au debutat ieri în municipiul Târgu Jiu. Este vorba de Festivalul Berii, Festivalul Internațional de folclor și Târgul meșterilor populari din România. Festivalul Berii este ultima mare manfestare din perioada de vară organizată de municipalitate. Festivalul are loc între 19 și 25 august.

În data de 25 august este programat pe scena de pe insuliță un concert care va fi susținut de Vama și Tudor Chirilă și Spitalul de Urgență. Acesta va începe la ora 20.00.

Tot în perioada 19-23 august, au loc în Târgu Jiu Festivalul Internațional de Folclor, ediția a XVII-a, deschidere oficială în data de 19 august, ora 18.00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, și Târgul Meșterilor Populari din România, ediția a XV-a, a cărui deschidere oficială a avut loc ieri, la ora 11.00, pe Calea Victoriei (participă 40 de meșteri și creatori populari din Prahova, Mehedinți, Dolj, București, Mureș, Alba, Cluj, Harghita, Suceava, Argeș și Vâlcea)

Programul Festivalului internațional de folclor

Luni a avut loc parada formaţiilor participante la Festivalul Internațional de folclor. Au participat ansambluri invitate de peste hotare, Fanfara „Armonia“ a municipiului Târgu Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, „Juniorii Doinei Gorjului“ – ansamblu al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, precum și ansambluri din județ.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.