12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVor să obțină atestate de produse tradiționale pentru mici și brânză

Vor să obțină atestate de produse tradiționale pentru mici și brânză

Fermierii din Gorj au început să fie interesați de programul Ministerului Agriculturii de înregistrare a produselor tradiționale. Recent, familia Băbu a primit primul atestat emis pentru județul Gorj în ceea ce privește un produs tradițional.

Este vorba de recunoașterea tocanului de oaie realizat la Stâna Ștefanu din Rânca drept produs tradițional.

Petra Ochișor, directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj, a declarat că tot mai mulți gorjeni sunt acum interesați cum să își înregistreze ca tradiționale produsele pe care le realizează.

Au solicitat consultanță un producător de mici din Târgu Jiu și un fermier care vrea să înregistreze ca produs tradițional brânza de Novaci. Documentația pentru obținerea atestatului de produs tradițional se poate depune și on-line.

Tot online se poate urmări procesul de avizare a dosarului, până la eliberarea atestatului de către Direcția de specialitate din Ministerul Agriculturii.

În Gorj a fost emis până acum doar un singur atestat, cel pentru tocanul de oaie. Mai sunt însă zeci de producători care ar putea să depună documentații pentru înregistrarea produselor pe care le realizează.

Având atestatele respective, producătorii pot accesa mai ușor programe de finanțare.

Ministrul Agriculturii vine din nou în Gorj

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este așteptat din nou într-o vizită în județul Gorj. Acesta va sosi la Târgu Jiu pentru a purta discuții cu fermierii din județ și cu specialiștii în domeniul agriculturii.

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a precizat că șeful Ministerului Agriculturii va veni astăzi în județul Gorj pentru a prezenta o serie de programe de subvenții pentru fermieri, dar și ce pregătește ministerul în perioada următoare pentru lucrătorii în agricultură.

Ministrul agriculturii a fost prezent în județul Gorj săptămâna trecută pentru a înmâna un atestat unei familii de fermieri care deține o stână în Rânca. Este vorba de emiterea primului atestat de produs tradițional pentru județul Gorj, respectiv atestarea tocanului de oaie ca produs tradițional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS