21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMotrenii, de o săptămână fără apă caldă

Motrenii, de o săptămână fără apă caldă

Locuitorii din Motru ar putea beneficia de apă caldă de joi. Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru a decis sistarea apei calde în oraș.

Motivul este legat de apariția unor avarii la rețeaua de distribuție. În ultima săptămână ar fi fost executate lucrările de reparații.

De azi, Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă a anunțat că va relua distribuția apei calde la Motru. UATAA Motru se află în insolvență, iar în prezent trece printr-o situație financiară dificilă, din cauza achiziției certificatelor de CO2.

Au fost plătite 16.000 de certificate de CO2 cu 30,5 euro bucata. Suma totală achitată este de 628.000 de euro. UATAA Motru are la dispoziție un cazan mic pe gaze pentru a furniza apă caldă.

Acesta nu a fost pus în funcțiune și este furnizată apă caldă tot pe cărbune cumpărat de la un SRL, în baza unui contract încheiat la jumătatea lunii mai.

I-au lăsat fără apă caldă

Uzina cumpăra de regulă cărbune de la Complexul Energetic Oltenia. Nimeni nu știe de ce a fost preferat cazan vechi, pe cărbune (cel utilizat iarna), și achiziția de lignit de la un SRL, mai ales că trebuie plătite certificate de CO2 și pe perioada de vară.

Autoritățile din Motru speră ca organele de anchetă să se sesizeze în legătură cu situația de la UATAA. „Eu nu știu ce se întâmplă la UATAA Motru, de se iau asemenea decizii. În mod normal trebuia să se treacă pe cazanul pe gaze naturale.

Se plătesc și mai puține certificate de CO2. Nu știu care este planul, dar s-a venit joia trecută cu anunțul că se sistează apa caldă pentru reparații, întrucât ar fi apărut niște avarii.

Sunt decizii care afectează comunitatea locală și activitatea economică a societății. Poate că este nevoie ca organele de anchetă să verifice ce se întâmplă acolo. Este o entitate de utilitate publică“, a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru.

UATAA Motru deservește peste 6.000 de apartamente și instituții, precum și agenți economici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS