10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAJOFM, întâlnire cu angajatorii din județ

AJOFM, întâlnire cu angajatorii din județ

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat, la finalul lunii iulie, o nouă întâlnire cu angajatorii din județ.

Au fost invitați angajatorii care au comunicate locuri de muncă vacante în domeniile prelucrărilor prin așchiere și sudurii. „La invitația mea a participat și doamna Marcela Mrejeru, inspector general la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, care, alături de colegii mei Emilia Copaci și Daniel Rovența, a discutat cu angajatorii.

Pe lângă facilitățile pe care le acordăm prin încheierea convențiilor de subvenționare a locurilor de muncă în urma angajării diferitelor categorii de persoane, a subvenționării uceniciei la locul de muncă, a stagiaturii pentru absolvenții cu studii superioare, elevii au posibilitatea să-și desfășoare orele de instruire practică la acești angajatori, având astfel posibilitatea să relaționeze direct cu piața muncii încă de pe băncile școlii.

Un prim pas a fost făcut, urmând ca, în perioada următoare, directorii liceelor de profil din județ să se întâlnească cu angajatorii pentru a pune la punct viitoarea colaborare, al cărei scop este identificarea și formarea viitorilor angajați.

Angajatorii prezenți au fost foarte încântați de inițiativa noastră și în perioada următoare vom organiza în permanență întâlniri cu angajatori și din celelalte domenii ocupaționale“, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS