9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStadionul Municipal ar putea fi gata la finalul lunii august

Stadionul Municipal ar putea fi gata la finalul lunii august

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat un nou termen referitor la finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal.

Potrivit edilului, lucrările ar putea fi gata până la finalul lunii august, după cum a reieșit din discuțiile cu șefii Edilitara Public Târgu Jiu, implicați în realizarea unei părți din contractul de execuție. Marcel Romanescu a spus că municipalitatea nu are nicio responsabilitate în ceea ce privește finalizarea sau controlul lucrărilor.

Este vorba de un contract între Compania Națională de Investiții și constructor, firma care a executat proiectul și prima etapă a lucrărilor. Toate informațiile primite de la Edilitara Public arată că Stadionul Municipal ar putea fi gata înspre finalul lunii august, a precizat Romanescu.

Întârzieri

Edilul din Târgu Jiu a precizat că a fost înregistrată o întârziere în derularea contractului din cauza unei firme care a subcontractat o parte din lucrări.

Astfel, s-a ajuns în situația de a se apela la societatea Consiliului Local Târgu Jiu pentru a executa ce a mai rămas din contractul de execuție. Marcel Romanescu a spus că în maximum zece zile ar urma să fie încheiată lucrarea din partea de vest a arenei, respectiv în spatele Stadionului Municipal.

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a costat până acum 28 de milioane de euro. Finanțarea a fost asigurată de Compania Națională de Investiții. Stadionul va avea peste 12.000 de locuri și parcări cu aproape 300 de locuri, dintre care una subterană.

Vor mai exista spații comerciale și spații pentru instituții, dacă se va decide mutarea unor direcții sau servicii ale primăriei în incinta Stadionului Municipal.

Arena va fi folosită contra cost de către Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Clubul de fotbal Pandurii Lignitul, precum și de alte entități din sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS