8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj CEO are un nou președinte al Consiliului de Supraveghere

CEO are un nou președinte al Consiliului de Supraveghere

Complexul Energetic Oltenia are un nou președinte al Consiliului de Supraveghere (CS). Este vorba de Gheorghe Știrbu, numit în funcție la sfârșitul săptămânii trecute.

Complexul Energetic Oltenia are un nou Consiliu de Supraveghere, după demiterea vechiului CS. Acesta era condus de Cornel Bobâlcă, salariat al Ministerului Energiei, principalul acționar al Complexului Energetic Oltenia, cu peste 77% din acțiuni.

Noua componență a Consiliului de Supraveghere este următoarea: Gheorghe Știrbu, Carmen Gabriela Popa, Marius Mănescu, Cristian Eugen Radu, Mădălin Cornel Eftenoiu, Petre Mădălin Georgescu.

Din structura respectivă de conducere a Complexului Energetic Oltenia a făcut parte și Marius Dumitrașcu, secretar de stat în Ministerul Energiei. Dumitrașcu a decis însă să renunțe la mandatul de membru a Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

Motivul a fost legat de faptul că nu a primit o derogare de la guvern, acesta fiind incompatibil cu postul pe care îl ocupă în Ministerul Sănătății.

CEO are sucursale în patru județe

Complexul Energetic Oltenia este o companie care produce energie electrică pe bază de cărbune cu sucursale și subunități miniere în județele Gorj, Dolj, Mehedinți și Brăila. La Brăila există o termocentrală pe gaze naturale care nu este însă funcțională.

CEO are sediul de bază la Târgu Jiu și este printre cei mai mari angajatori de stat din România, respectiv peste 13.000 de persoane. Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul trecut cu pierderi de 1,2 miliarde de lei. Pierderile au fost puse pe seama prețului foarte mare al certificatelor de CO2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt/Șofer rănit în urma unui accident rutier

Un bărbat de 45 de ani, din localitatea Milcov, Olt, a fost în urma unui accident rutier produs în acestă după-amiază, în Slatina. La locul accidentului au intervenit pompierii din cadrul ISU Olt.

ȘTIRI GdS

Nouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu, depistați cu COVID...

Nouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu au fost depistați cu coronavirus. Inițial, un deținut a prezentat simptome de coronavirus. În urma testului, a fost confirmat pozitiv.

Gorj/Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, în județușș Gorj au fost desfășurate 16 de acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.

Craiova poluată: După ce a zis ca nu a...

După ce joi comisarul șef al Gărzii de Mediu Dolj a spus că reprezentantul instituției pe care o conduce „nu a găsit...