11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO are un nou președinte al Consiliului de Supraveghere

CEO are un nou președinte al Consiliului de Supraveghere

Complexul Energetic Oltenia are un nou președinte al Consiliului de Supraveghere (CS). Este vorba de Gheorghe Știrbu, numit în funcție la sfârșitul săptămânii trecute.

Complexul Energetic Oltenia are un nou Consiliu de Supraveghere, după demiterea vechiului CS. Acesta era condus de Cornel Bobâlcă, salariat al Ministerului Energiei, principalul acționar al Complexului Energetic Oltenia, cu peste 77% din acțiuni.

Noua componență a Consiliului de Supraveghere este următoarea: Gheorghe Știrbu, Carmen Gabriela Popa, Marius Mănescu, Cristian Eugen Radu, Mădălin Cornel Eftenoiu, Petre Mădălin Georgescu.

Din structura respectivă de conducere a Complexului Energetic Oltenia a făcut parte și Marius Dumitrașcu, secretar de stat în Ministerul Energiei. Dumitrașcu a decis însă să renunțe la mandatul de membru a Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

Motivul a fost legat de faptul că nu a primit o derogare de la guvern, acesta fiind incompatibil cu postul pe care îl ocupă în Ministerul Sănătății.

CEO are sucursale în patru județe

Complexul Energetic Oltenia este o companie care produce energie electrică pe bază de cărbune cu sucursale și subunități miniere în județele Gorj, Dolj, Mehedinți și Brăila. La Brăila există o termocentrală pe gaze naturale care nu este însă funcțională.

CEO are sediul de bază la Târgu Jiu și este printre cei mai mari angajatori de stat din România, respectiv peste 13.000 de persoane. Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul trecut cu pierderi de 1,2 miliarde de lei. Pierderile au fost puse pe seama prețului foarte mare al certificatelor de CO2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS